Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslagspassare till Tjeckien

Andreas Eriksson, landslagspassare och fostrad i Sollentuna VK, har flyttat till Tjeckien. Där blir han proffs i den nystartade klubben VK Karlovarsko.

- Jag var ganska bestämd på att tacka ja till klubben om ett kontrakt erbjöds. Det är en nystartad klubb med flera tidigare tjeckiska storspelare involverade, så jag förstod att det är en bra klubb att komma till.

Träningarna är igång sedan två veckor tillbaka, två pass om dagen med bollträning och gymträning innan serien drar igång.

- Det är kul att vara igång. Jag förväntar mig mycket och hård träning, två häftiga matcher mot Perugia och framförallt bra volleyboll i allmänhet.

Sollentuna, RIG och Linköping

Andreas är fostrad i Sollentuna VK, gick på Riksidrottsgymnasiet i Falköping, och har spelat två säsonger för Linköping samt tagit plats i landslaget som andrepassare. 33 seniorlandskamper har det blivit så här långt.

Känslorna är lite kluvna vad gäller att lämna Sollentuna:

- Det känns lite tråkigt, jag trivdes väldigt bra med Martin som tränare och det är ju min moderklubb. Men jag kände att jag var redo för nya utmaningar.

Vad är din målsättning för säsongen?

- Min målsättning är alltid att vinna!

Länk till klubbens information om Andreas, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med några Sollentunabilder dessutom

Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer