Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U19-landslagen till Nevza Championship

Under måndagen reser de båda U19-landslagen till danska Ikast, där de ska spela Nevza Championship. Turneringen inleds på tisdag och på torsdag spelas finalerna.

För tredje året i rad arrangeras Nevza Championship i Ikast, där det är fina förutsättningar för en bra turnering. Förra året blev det guld för tjejerna medan killarna fick nöja sig med brons och siktet är inställt på medaljer även i år.

-Det är en spännande turnering där Finland ses som de allra tuffaste motståndarna, men Danmark och Norge har också etablerade spelare och kan utmana om finalplatserna, säger tjejernas coach Oskar Vikterlöf. Vi har en vass trupp och hoppas givetvis kunna försvara guldet från förra året.

På flicksidan deltar sju lag, men det är bara fyra killag på plats i Ikast.

-Vare sig Norge eller Finland deltar tyvärr i år, så det är Danmark som kommer bli den allra svåraste nöten att knäcka, men England har blivit bättre de senare åren och kommer säkert ha ett konkurrenskraftigt lag att ställa på banan, berättar killarnas coach Göran Persson.

Spelschema och länkar till stream från matcherna finns på turneringens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-10-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer