Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

DJ: Damjuniorerna går till final även i år!

Onsdagen som för tjejerna innehöll 2 matcher blev väldigt lyckad och Sverige kunde gå iväg från dagen med en finalplats! Först gjorde tjejerna en stark block och försvarsmatch mot Norge 3-0 (25-15, 25-14, 25-15) och senare under dagen väntade det starkaste motståndet hittills under turneringen, Danmark. Där blev det 3-1 (20-25, 25-15, 25-22, 25-23)

Sverige-Norge

Den mycket tidiga morgonmatchen som vi sedan schemat släpptes sett som en nyckelmatch i grupp B blev en komfortabel seger för de svenska tjejerna när block och försvarsspelet stämde mycket bra under hela matchen. Sverige kunde använda många olika spelare och nästan varje byte gav positiv effekt. Tilda Hellgren drog det största lasset i anfall i den här matchen och plockade 10 anfallspoäng. Isabelle haak var näst bäst med 8 men plockade utöver det 5 ess och ett block för att hamna på 14 totala poäng.

Sverige-Danmark

Semifinalen mot Danmark var definitivt ett snäpp upp i svårighetsgrad och det visade sig redan i första set när Sverige trots ledning mitt i setet släppte ikapp och om Danmark. Starkt servespel och uppoffrande försvarsspel på Danskornas sida gjorde att Sverige inte riktigt hängde med. I det andra setet tog dock Sverige verkligen tag i taktpinnen. Trots att set 3 och 4 blev tätare än det 2:a så var det tydligt att Sverige hade satt sig i en respekt som var svårt att ta sig ur.

Isabelle Haak var åter igen poängbäst, denna gången med 27 poäng vilket var starkt bidragande till segern. Men kollar man på statistiken lagen emellan så ser man även att vi vann servematchen 16-9 och blockmatchen 12-6 i tagna poäng vilket talar starkt om vilken karaktär matchen hade

Imorgon går finalen av stapeln kl 12:30 mot Finland