Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-Mästerskapet avgjort

Engelholm, ledda av Per-Anders Sääf och med en superstjärna i spetsen, vann på damsidan medan ett taggat Hylte/Halmstad rodde hem en övertygande seger på herrsidan.

Mästerkapets deltagare utgjordes naturligtvis till största delen av spelare som hör hemma i Elitserien till vardags. Detta präglade i hög grad vilka lag som fick njuta av framgång.

I damernas semifinaler såg vi Engelholm, Svedala, Lindesberg och Hylte/Halmstad. Det reflekterar inte helt förvånande många av de förväntningar gällande vilka lag som kommer ta plats i Grand Prix - med Örebro som självklart tillägg i diskussionen.

Till slut var det Engelholm som vann över Svedala i en match om fyra set, som karaktäriserades av Engelholms fysiska spel mot Svedalas spelskicklighet. Spelare som Isabelle Haak och Alma Hurtig var tillsammans med Fanny Andersson med fler bekanta elitspelare blev för tuffa.

- Det var lite David mot Goliat över den matchen, kommenterar Per-Anders Sääf, det blir det ofta när vi möter Svedala i ungdomssammanhang. Även kul att se så många nya spelare som normalt sett inte tar plats i Elitserien.

Hoppas på positiva effekter på Elitserien

Sääf anser att en diskussion behövs om vilken plats denna typ av turnering ska ha jämte Elitserien, men att turneringens syfte i grunden är gott. Det återstår att se vilka effekter turneringen kommer ha, säger han.

- Vi kommer se när vi börjar spela igen om det blir några effekter på spelares självförtroende. Ibland kan en liten topp föda ytterligare toppar.

Sääf påpekar också att det var ett bra tillfälle att scouta nya talanger som skulle kunna bli elitmaterial.

Hylte/Halmstads herrar vann

På herrsidan var det betydligt färre lag än på damsidan. En grupp à fyra lag innebar att de två lagen som placerade sig främst i gruppen fick slåss om guld i finalen, förutom vinnarlaget var det Falkenberg som tog sig till avgörande skede.

Med draghälp av Viktor Lindberg och ett par andra talangfulla elitspelare i spetsen gjorde Hylte/Halmstad en kort affär av finalen, och det stod klart redan i gruppmatcherna vilket som var det starkaste laget. Grattis till Engelholm och Hylte/Halmstad!

Samtliga foton, tagna av Robert Boman, finns på Svensk volleybolls facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer