Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Falkenberg redo för Nordiska klubblagsmästerskapen

Under helgen avgörs gruppspelet i Nordiska klubblagsmästerskapen, NCC, i Falkenberg. Hemmalaget har tuffast möjliga lottning med Førde från Norge och danska Gentofte Volley. Falkenberg är det enda svenska herrlag som är med i årets upplaga av NCC.

- Det är en fördel att vi får spela hemma i Falkhallen. Vi har dessutom en klubb med bra organisation och en bra hall så det är naturligt för oss att arrangera, säger tränare Patrick Aparicio.

"NCC skapar möjligheter"

Falkenberg hade förra veckan tre tuffa matcher mot Vingåker, Örkelljunga och Tierp som uppladdning. Den här veckan har träningen varit kortare och effektiv för att spelarna ska vara i form inför helgen.

- Jag tycker att NCC är en fantastisk möjlighet att få spela matcher mot lag vi inte mött så många gånger tidigare. Det är motivationshöjande att spela och ger laget en kick inför fortsättningen av Elitserien. Det är dessutom en ära att få representera Sverige i de här sammanhangen med målet att bli bäst i Skandinavien, säger Patrick.

"Alla tre lagen går för stenhårda vinster"

Lottningen inför helgen är tuff, enligt Patrick är gruppen den svåraste av de tre grupperna. Førde är ett topplag i Norge och slog de regerande mästarna Nyborg. De har två välmeriterade landslagsspelare som tidigare var proffs. Det andra laget i gruppen, Gentofte, är regerande danska mästare och har spetsat laget ytterligare sedan i fjol. De spelar CEV Challenge Cup där de gått vidare till andra rundan, där de möter turkiska Galatasaray nästa vecka.

- Turneringen i helgen här i Falkhallen är unik, eftersom jag tippar att alla tre lagen verkligen tror att de ska vinna båda sina matcher. Det kommer bli några rejäla fighter som vi ser fram emot!, avslutar Patrick Aparicio.

Finalspelet avgörs sista helgen i januari 2016.

Falkenbergs spelschema:

Fre 27/11 19.00 FVBK - Förde

Sö 29/11 16.00 FVBK - Gentofte Volley

Matcherna streamas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer