Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hon har rest ända från Miami för att stötta Isabelle

Ikväll är det så äntligen dags. Maten är färdiglagad, André Pops fluga sitter på plats och svenska idrottsprestationer ska hyllas. Med som nominerad finns Isabelle Haak, första volleybollspelaren någonsin med chans att vinna pris, men också hennes syster Anna Haak som tagit tre dagars semester från collegevolleybollen i Miami för att stötta sin syster.

 - Det är jättehäftigt, hon förtjänar det jättemycket, säger Anna Haak.

Under en fullspäckad dag har hon funnit lite tid medan Isabelle sminkar sig. Hon är i Sverige under tre dagar enbart för att gå på galan tillsammans med sin syster, en syster som i höstas ringde och berättade att hon var nominerad till Årets nykomling/Lilla bragdguldet på Svenska idrottsgalan. 

- Jag blev jätteglad. men tänkte samtidigt att det var synd att jag inte kunde gå eftersom jag är i USA då. Men ju mer jag tänkte på det desto mer gick det upp för mig att det är något jag absolut inte får missa.

- Vi har försäsong så det var inga problem att få ledigt. Jag ångrar inte att jag åkte, jag är jättestolt över Isabelle, berättar Anna.

Ni har tidigare spelat ihop i Engelholm VS hur är hon att spela med?

- Hon sprider mycket energi, även om det går dåligt så glömmer hon det och visar glädje. Det är också speciellt att spela med sin syster, jag kan vara mer ärlig mot henne än mot andra lagkompisar för jag vet att vi ändå alltid kommer att hålla ihop. 

Till vardags i Miami Hurricanes

Efter både SM-guld och Grand Prix-guld med Engelholm förra säsongen bytte Anna Haak den svenska vintern mot värmen i Miami. Nu spelar hon i den amerikanska collegeligan med Miami Hurricanes.

 - Spelet är mycket snabbare med lägre pass. Det tog ett tag att komma in i det men på slutet gick det jättebra. Nu är det försäsong med mycket träning och gym.

Planen är att stanna i USA under hela collegeperioden men ikväll ska hon bara njuta av att vara på plats och hålla tummarna för Isabelle.

- Jag hoppas på det bästa men det är stort att hon bara är nominerad. Jag kommer nog gråta några glädjetårar om hon vinner, avslutar en hoppfull Anna Haak

Fler nyheter

Publicerad: 2016-01-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer