Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Silver till Engelholm och tung helg för Falkenberg i NEVZA Club Championhip

NEVZA Club Championship blev en tung helg för Falkenberg, man åkte på tre raka förluster samt en skada på lagkaptenen Darryl Shank. Engelholm däremot togs sig till final men väl där blev danska Bröndby för svåra, slutresultatet skrevs till 1-3.

Engelholm spelade på hemmaplan och började helgen med två segrar mot Bröndby och Oslo och finalplatsen var säkrad. I finalen väntade returmatch mot Bröndby men denna gång blev danskorna för svåra. 3-1 (25-18, 23-25, 25-20, 25-9) skrevs slutresultatet till med de danska siffrorna först.

 - Det var en svår situation för oss med tre spelare sjuka och en ny center som vi knappt tränat med. Jag är jättenöjd med alla spelarna men det var lagbiten som vi saknade. Nu får vi sätta oss ner och pussla lite så blir det bra till avslutningen av Elitserien, säger Engelholms tränare Per-Anders Sääf om helgen. 

Nyttig erfarenhet

Falkenberg åkte till Nyborg, Norge, och kom därifrån med tre förluster. I semifinalen mot hemmalaget hade de dock matchbollar men orkade inte riktigt hela vägen. Förlust 19-17 i avgörande och i tredjeprismatchen spelade man med reserver för att inte åka på nya skador. Såhär säger tränare Patrick Aparicio efter NEVZA Club Championships.

 - Det var en bra erfarenhet framförallt för de yngre killarna Johan Graveus och Sebastian Angel. Det blev svårt när vi tidigt i andra set i semifinalen fick en skada på Darryl Shank men vi stod ändå upp bra och hade matchbollar för att gå till final. VI tar framförallt med oss att vi har en vilja att vinna och den kämpaglöd som vi ändå visade upp i helgen.

Här finns resultaten från NEVZA Club Championships Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer