Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk tränarduo med möjlighet till guld

Anders Kristiansson och Per-Erik Dahlqvist är nu inne på sin tredje säsong som tränare i Toyoda Gosei Trefuerza. För varje år har de successivt tagit kliv för kliv mot toppen och imorgon har de chansen att få stå högst upp på pallen. 07.22 svensk tid avgörs finalen i den japanska ligan.

 - Det har gått klart över förväntan, säger Per-Erik Dahlqvist över telefon. Han är den som tar hand om fysen, hjälper till att scouta och assisterar Anders Kristiansson som har huvudansvaret. 

Hur är Anders att jobba med? 

- I hela mitt yrkesliv har jag aldrig mött någon som jobbar så hårt som Anders. Han lägger otroligt mycket energi på volleybollen och ställer krav på oss runtomkring att visa samma engagemang. Dessutom är han otroligt kunnig och det har gett utdelning på laget.

- Spelare för spelare har vi kanske inte bästa laget i ligan men vi har det klart bästa lagspelet. 

Första finalen

Inför årets säsong var målet att komma till Final 6 men det har gått mycket bättre än så, laget har vunnit allt hittills, Kejsarens cup, grundserien och Final 6. Imorgon bitti svensk tid väntar således den stora finalen. dit Toyoda Gosei Trefuerza kvalificerade sig genom att vinna just Final 6. Motståndarna Panasonic vann semifinalen som spelas mellan tvåan och trean i samma slutspel. 

 - Det är vår första final medan Panasonic har mer rutin. Nyckeln till att vinna ligger i att få stop på deras två stjärnor, den brasilianska storstjärnan Dante och Shimizu som är den stora stjärnan i Japans landslag, berättar Per-Erik Dahlqvist

Vad skulle det betyda för dig att vinna?

 - Det skulle helt kalrt vara det största i min volleybollkarriär någonsin. Bara att vi vann Kejsarens Cup var stort men detta är några steg till.

Matchen går inte att se live i Sverige men går att ses i efterhand på den japanska sidan Nicolive Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. klockan 10.00 svensk tid. Man måste dock registera en användare. 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer