Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Matchrapport: Tung förlust mot Spanien

U20-landslaget fick se sig besegrade av Spanien under den andra dagen av EM-kvalet i Neapel, Italien. Spanien vann klart med 3-0 och setsiffrorna skrevs till 25-20, 25-19, 25-17. Under lördagen väntar nu avslutande match mot Portugal.

Efter gårdagens klara förlust mot favorittippade Italien var det dags att ta sig an Spanien i den för avancemang så viktiga andra matchen. Detta mot ett Spanien som kom stärkta av en 3-0-vinst mot ärkerivalen Portugal från den första dagen.

Spanien inledde matchen bäst och ledde det första setet fram tills Sverige kunde utjämna till 14 lika efter en period av stabil sideout och bra eget poängspel- Lagen bytte sen serve fram till 20-20 innan en rad egna misstag avslutade setet i spansk favör.

I det andra setet började istället de svenska killarna bäst och tog sig fram till ledning 9-6 innan Spanien kunde kidnappa en svensk rotation och först när ställningen hunnit bli 9-14. En beklämmande vändning där båda de svenska timeouterna noterades samt ett antal byten. Tyvärr återhämtade sig varken spel eller ställning helt och det andra setet förlorades med 25-19.

Det tredje setet bjöd på underläge från första till sista boll och besvikna svenska killar fick se sig besegrade med 3-0 efter lite över en timmes spel.

Passare Victor Nielsen kunde i dagens match framgångsrikt fördela fler bollar till mitten där framför allt Martin Bergman var framgångsrik. Martin ligger även på en delad tredje plats i den totala blockligan. Samtidigt var Jacob Link tillbaka till sitt vanliga jag och blev poängbäst med 17 poäng.

Imorgon lördag klockan 17.00 väntar Portugal, som även de förlorat två raka matcher med 3-0, och målet är nu att åka hem med en avslutande vinst i bagaget.

– Nu gäller det att släppa de tidigare matcherna och samla krafterna för att se till att få med oss en vinst mot portugal, säger en revanchlysten coach, Göran Persson.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer