Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Matchrapport: Förlust i 5 set mot Portugal

Det blev förlust även i den tredje och sista matchen av U20EM-kvalet i Neapel. Denna gång i en tät match över fem set mot Portugal. Vinstlösa men med en tröstpoäng i bagaget lämnar nu U20-laget Italien.

Det var sista matchen med gänget för U97-kullen och på andra sidan nätet stod Portugal. Ett lag som även de förlorat sina två tidigare matcher i detta kval samt ett lag som Sverige hade revansch att utkräva från två tidigare tillfällen under de senaste tre åren, dessutom en gång med matchboll och ett försmädligt tvivelaktigt domslut.

En bra start

Ett taggat Sverige började dagens match bra och tog en tidig ledning som höll till mitten av setet innan Portugal både utjämnade och gick förbi knappt. Sverige kunde dock samla sig och göra ett ryck som gav setvinst med 25-22. Bra effektivitet i anfall och mycket stabilt mottag borgade för setvinsten

Tung mittperiod

Det svenska spelet haltade sedan betänkligt i det andra setet då mottaget försvann och utvägarna blev tydliga. Portugal ledde från början till slut och utjämnade via 18- 25 till 1-1 i ett set där flera spelare fick chansen.
Trots ett litet försprång i början av det tredje setet var matchbilden spelmässigt mycket lik den i set två och setsiffrorna skrevs till 19-25.

Stark comeback i fjärde

Det fjärde setet började med en bra serveomgång av Johan Gruvaeus som innebar en ledning som sen kunde hållas hela vägen i mål, mycket tack vare att mottagningen stabiliserades. Jacob Link fortsatte döda boll och den portugisiska högerspelaren tröttnade och byttes ut.

Portugal stabilare i femte

Dagens holmgång skulle alltså till att avgöras i ett femte set. En jämn början blev till två poängs underläge vid sidbytet efter ett servemottagningsmisstag samt anfallsmisstag i ett tungt läge. Den portugisiska högern Cunha var åter effektiv och var viktig när den lilla ledningen kunde vidhållas fram till 15-12 och matchvinst 3-2.

- Vi avslutar med vår bästa match under detta EM kval, men spelet räcker tyvärr inte riktigt hela vägen idag. Det är främst servemottagningen som vi hade behövt lyckas bättre med för att istället komma hem med en avslutande vinst, summerar coach Göran Persson.

Victor Nielsen gjorde en bra match och hade dessutom klart flest block med sina 7 blockpoäng. Jacob Link var även idag poängbäst med sina 26 poäng och drog ett tungt lass i anfall. Alla spelare har fått chansen att spela under de tre matcherna och beger sig en erfarenhet rikare hemåt med insikten om att det krävs mer för att hävda sig på denna nivå.     

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer