Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Aldis blir chefstränare på Åland

Efter tre år som instruktör på RIG i Falköping flyttar Aldis Jaundzeikars till Åland. Där väntar jobb som chefstränare i volleybollklubben Jomala.

Med ansvar för fyra lag kommer erfarenheterna från volleybollgymnasiet att komma väl till pass. Med tränarbakgrund i Lettland tycker Aldis att han breddat sina volleybollkunskaper under åren på RIG.

- Framförallt det senaste läsåret, med den nya organisationen, har gett stor utveckling. Med Ismo Peltoarvo som verksamhetsansvarig på RIG har vi haft större fokus på den sportsliga utvecklingen och samarbetet i kollegiet har blivit starkare, jag har lärt mig jättemycket, säger Aldis och fortsätter:
- Det känns jättetufft att lämna! Men jag kommer att bo närmare mina barn och ha möjligheten att resa hem mer regelbundet under säsongen, familjen är trots allt det viktigaste.

RIG Falköping tappar en stark tränarkraft och jakten på en ny tränare har redan börjat.

- Aldis har gjort en värdefull insats för Svensk Volleyboll och varit med om att utveckla många unga spelare. Han är omtyckt både bland sina adepter som övriga instruktörer. Vi kommer att sakna honom, säger Ismo.

- Sökandet efter en ersättare har redan börjat. Vi söker en passionerad volleybolltränare som har gott handlag med ungdomar. Det är viktigt att det är en utvecklingsorienterad människa för att passa in här på RIG, konstaterar Ismo.

Aldis vill avslutningsvis gärna tacka Svensk Volleyboll för möjligheten han fick på RIG.

- Jag tycker att det här är bästa stället för en ung volleybollspelare att utvecklas i Sverige. Det finns så mycket kompetens och passion samlat. Det har varit en erfarenhet jag kommer att stor glädje av och RIG har gett mig många trevliga minnen för livet.

Aldis avslutar givetvis läsåret innan det blir flytt till Åland i sommar.

LÄS MER
Klart: Här är spelarna som tar plats i Årets lag Länk till annan webbplats.
Elitseriesvepet: Fortsatt dramatiskt i SM-slutspelet Länk till annan webbplats.

Svedala med ena foten i final efter mäktig vändning Länk till annan webbplats.

Årets utmärkelser: Här är vinnarna Länk till annan webbplats.

Vinnarna i Årets utmärkelser - om folket får bestämma Länk till annan webbplats.

Damlandslaget laddar för EM-kval Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer