Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ljutovac blir assisterande tränare i herrlandslaget

Herrlandslaget har fått en ny assisterande tränare. Från och med landslagssamlingen i maj kliver Almir Ljutovac in på positionen.

- Att bli assisterande coach i landslaget är en stor ära. Det  blir otroligt spännande och utvecklande att se hur det fungerar från insidan. Dessutom har vi ett spännande lag, så jag fram emot att komma igång med arbetet. Vi ska se till att få ut max av laget i det kommande EM-kvalet, säger Ljutovac till volleyboll.se.

Ljutovac har en lång spelarkarriär bakom sig som libero i Habo och Falkenberg. Förra året fick han chansen i den blågula dressen, men vid säsongens slut satte motivationen stopp och den civila karriären tog vid.

Inte ens ett år senare är han nu tillbaka på volleybollplanen. Om än i en ny roll.
- Volleybollintresset kommer aldrig försvinna. Jag har fortsatt kolla på matcher och följt säsongen med stort intresse. Någonstans har jag alltid haft en tanke på att jobba med den här biten. Och när chansen nu dök upp var det bara att tacka ja direkt.

"Besatt av taktik"

Tränarrollen blir visserligen en helt ny utmaning, men som en sann taktiknörd kommer Ljutovac kunna bidra redan från dag 1.
- Jag har alltid varit extremt besatt av taktik och de där små detaljerna som kan förändra matchbilden. Sådant älskar jag att grotta ner mig i, säger Ljutovac och fortsätter:
- Jag har en hel del idéer som jag hoppas få testa på landslaget. Utöver den taktiska biten vill jag fungera som ett bollplank mellan spelarna och Johan (Isacsson).

Förbundskapten Johan Isacsson kommenterar utnämningen:
- Almir är en klok kille med stort volleyboll-IQ. Jag räknar med att han kommer in med friska ögon och kan se saker på ett annorlunda sätt än vad jag gör. Han är inte här för att se och lära, jag är övertygad om att han höjer coachteamets kompetensnivå. Att han fungerar bra med spelarna vet jag redan. Dessutom är det viktigt att vi får in en yngre tränare i Svensk Volleyboll. Jag tror stenhårt på det här!

LÄS MER
Sollentuna Volley laddar för U16-mästerskapet Länk till annan webbplats.
EVS och Falkenberg till SM-final Länk till annan webbplats.

Klart: Här är spelarna som tar plats i Årets lag Länk till annan webbplats.

Bronsmatcher förlänger säsonger: "En extra föreställning" Länk till annan webbplats.

Svedala med ena foten i final efter mäktig vändning Länk till annan webbplats.

Årets utmärkelser: Här är vinnarna Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer