Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Preliminär landslagstrupp till träningslägret i Lindesberg

I maj är det dags för herrlandslaget att kliva in i EM-kvalet. Nu släpps den preliminära truppen till träningslägret som arrangeras 2-8 maj i Lindesberg.

Maj månad blir lika hektisk som högintressant. Herrlandslaget samlas, precis som damerna, för att träna och ladda inför EM-kvalets första omgång, som spelas i Georgien, 19-22 maj.

Volleyboll.se kan i dag presentera den preliminära truppen som landslagsledningen plockat ut till det första träningslägret, som arrangeras 2-8 maj i Lindesberg.

Som vi tidigare rapporterat är fixstjärnan Marcus Nilsson inte tillgänglig för spel. Spikern tog i samråd med landslagsledningen beslut om att stå över resan till Georgien.
– Visst tappar vi utan Marcus, men det är andra spelare som får chansen kliva fram nu, säger förbundskapten Johan Isacsson och fortsätter:
– Vi har en stark trupp även utan honom, men vi kommer behöva spela lite annorlunda. Framför allt måste vi spela betydligt snabbare och ha en stabil servemottganing. Därför har vi plockat ut spelare som är starka på just den biten. Jag ser verkligen fram emot det första träningslägret och längtar efter att komma igång.

Ett andra träningsläger arrangeras i mitten av maj när herrarna reser till Budapest för landskamper mot Ungern, Österrike och Bulgarien.

Det hela bygger som sagt upp till EM-kvalets första omgång. 19-22 maj spelar herrlandslaget sammanlagt tre matcher. Utöver värdnationen Georgien tar man sig an Azerbajdzjan och Schweiz. Vid avancemang fortsätter EM-kvalandet 15-25 september i ytterligare en fyrlagsgrupp där alla spelar mot alla, två helger i följd.
– Det blir hårt, men vi har stora möjligheter att gå vidare. Nu gäller det att vi lägger ner hårt arbete under det första lägret, så det blir inte direkt någon smekmånadsträning för spelarna. Jag gillar deras inställning - vi har alltid kommit ut ur träningsveckorna som ett starkare och bättre lag.

Följande spelare ingår i den preliminära truppen till träningslägret i Lindesberg:

Passare:


Dardan Lushtaku, Falkenbergs VK
Andreas Eriksson, VK Karlovarsko, CZE

Libero:


Anton Wijk-Tegenrot, Hylte/Halmstad Volley
Johan Eriksson, Falkenbergs VK

Centrar:


Jens Ahremark, Hylte/Halmstad Volley
Wilhelm Nilsson, Jovens Fonte Bastardo, POR
David Pettersson, VBC Waremme, BEL
Philip Pettersson, Hylte/Halmstad Volley

Högerspikers:


Martin Larsson, Linköpings VC
Fredric Gustafsson, Perungan Pojat RY, FIN
Jacob Link, Lunds VK

Vänsterspikers:


Erik Sundberg, Linköpings VC
Arno Slipac, Falkenbergs VK
Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad Volley
Staffan Blomgren, Sollentuna VK
Tobias Persson, Falkenbergs VK

Spelare kan falla bort och tillkomma.

Johan Isacsson, Förbundskapten
Claes-Göran Eriksson, Team Manager
Almir Ljutovac, Assisterande tränare

Vid frågor kontakta:
Johan Isacsson, Förbundskapten
E-post - 073-981 61 61
Claes-Göran Eriksson, Team Manager
E-post - 0705932698

 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer