Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nilsson mästare i Portugal

Wilhelm Nilsson kan titulera sig portugisisk mästare. Det står klart sedan hans A.J.F. Bastardo besegrat Benfica i en superrysare.

Efter 3-2 i matcher – och 3-2 i den avgörande matchen – är Wilhelm Nilsson portugisisk mästare. Med den svenske landslagsmannen på planen vann A.J.F Bastardo den femte och avgörande bataljen mot storfavoriten Benfica under lördagen.

Och på vilket sätt man gjorde det sedan. Det hela utvecklades till en sluggerfest där lagen dundrade in bollar på varandras planhalvor. Kombattanterna turades om att plocka hem setsegrar varför matchen snart var framme vid en femte och avgörande akt. Väl där var gästerna från Azorerna starkast (15-13).

Finalserien mot storklubben Benfica har varit minst sagt actionfylld. Bastardo inledde med hemmaseger, men fick se motståndarna både kvittera och passera när det hela gick vidare på bortaplan i Lissabon. Hemma på Azorerna var man fortsatt starka och utjämnade till 2-2 i matcher via en klar 3-0-seger förra helgen. Och i dagens match säkrade man alltså mästartiteln.

Nilsson har haft en riktig berg- och dalbana till säsong, såväl fysiskt som psykiskt. När volleyboll.se pratade med den gänglige centern inför finalserien satte han ord på det hela:
– Första halvan av säsongen gick väldigt bra för min del. Jag spelade hela tiden och kände mig bra i kroppen. Men strax innan jul skadade jag axeln och fick kämpa med den till ganska nyligen. Januari och februari blev det inte så mycket spel. När jag väl började träna för fullt blev jag plötsligt matförgiftad och tappade över fyra kilo som ett resultat av det. Man kan säga att det varit en ganska orolig andra halva på säsongen.

Nilsson var visserligen återställd inför finalserien, men var osäker på om han skulle få spela. När det hela väl drog igång visade det sig snart att den förre Falkenbergsspelaren var en viktig kugge i det lagbygge som nu står som mästare.

Under morgondagen publiceras en längre intervju med Sveriges allra färskaste klubblagsmästare!


LÄS MER
Allt om helgens guldstrider och bronsbataljer Länk till annan webbplats.
Aparicio förlänger med Falkenberg Länk till annan webbplats.

Nya segrar för Falkenberg och EVS - kan säkra SM-guld på hemmaplan Länk till annan webbplats.

Beachvolley MOT Cancer en succé - har samlat in 800 000 kronor Länk till annan webbplats.

Här är beachvolleyns säsongskalender Länk till annan webbplats.

Rapport + TV från U16-Mästerskapet Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer