Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Drömstart på landslagsmånaden

Damerna har fått en drömstart på landslagsmånaden. Under torsdagskvällen besegrades Danmark med 3-1 i set i Idrottshuset, Örebro.

Laget såg spelsuget ut efter träningsveckan i Katrineholm och tog tag i taktpinnen direkt, varpå dansken hade märkbart svårt att hänga med inledningsvis.

- Vi började riktigt bra och spelade med stor energi och bra tryck. Danmark var lite tama i första set. De hade kommit upp till Örebro med bil och var antagligen lite trötta. Det tog ett tag för dem att komma in i matchen, säger förbundskapten Ismo Peltoarvo.

25-14 och 25-23. Hux flux var de två första seten över. Danskorna vaknade dock som sagt - och det med besked. I den tredje akten följdes lagen upp till 14 poäng, varpå gästerna plötsligt gjorde ett ryck till 20-15 och vidare till 24-19 och setboll. Förbundskapten Ismo Peltoarvo begärde timeout, men fick inte önskad effekt. Istället fick man se danskorna reducera till 1-2 sedan setbollen förvaltats.

"Bra kvitto"

I fjärde set var det fortsatt jämnt. Sverige gjorde ett tidigt ryck till 10-4, men fick se danskorna äta sig både ikapp och förbi. Vid ställningen 12-13 tog blågult åter tag i taktpinnen, vände på steken och marscherade vidare mot vad som till slut blev en relativt komfortabel seger. När Anna Haak dundrade in 25-18 var det hela avgjort.
- Ett jättebra kvitto, precis vad vi ville ha ut av den här matchen. Det vi letade efter var framför allt samspelet mellan passare och anfall, och det tycker jag såg bra ut. Passarna skötte sig bra och hittade sina medspelare på ett bra sätt. Med tanke på hur mycket jag roterade i uppställningen spelade vi riktigt bra. Det är en stadig grupp av spelare som trivs ihop och spelar bra tillsammans. Jätteroligt att se! Men det innebär också att det blir ett svårt val i nästa steg, när truppen ska kapas från 16 till 14 spelare. Konkurrensen är hård, det bli ett tufft beslut.

I morgon, fredag, väntar ny drabbning med dansken i Örebro. Matchen, som utgör startskottet för årets upplaga av Mikasa Challenge, väntas bli fullsatt, varför Idrottshuset kommer förvandlas till en kokande gryta.

Fredagens match livesänds

Förbundskapten Peltoarvo är positivt till dagens insats, men ser ändå möjlighet till förbättring:
- Vi har en del att jobba på innan vi kan känna oss helt nöjda med spelet. Framför allt vår block-defence och försvaret överlag kan bli bättre. Det är jättebra att vi får det svart på vitt. Dock tycker jag inte att vi behöver vara missnöjda på något sätt.

Morgondagens match sänds via webben - inkluderat inmarsch, invgingning samt efterföljande intervjuer och mingel. Sändningen startar 18.25. Länk: http://play.staylive/volleyboll Länk till annan webbplats.

Matchfakta
Sverige 3-1 Danmark
(25-14, 25-23, 19-25, 25-18) 

LÄS MER
Förbundskaptenen inför danskduellen: "Viktigt test" Länk till annan webbplats.
Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
Damlandslaget tar över Instagram Länk till annan webbplats.

Nedräkningen har börjat - Mikasa Challenge står för dörren Länk till annan webbplats.

Lundqvist/Rininsland tillbaka i Sotji Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer