Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Internmatchen oavgjord: "Ville se attityd"

Herrlandslaget ligger i hårdträning inför kommande EM-kval i Georgien. Under lördagen arrangerades en internmatch där truppen delas upp i ett nord- och ett sydlag.

Sedan i måndags befinner sig herrlandslaget på träningsläger i Lindesberg. Truppen har några tuffa dagar bakom sig. När volleyboll.se pratade med förbundskapten Johan Isacsson inför träningslägret, konstaterade han följande:

- Det blir hårt. Vi kommer att lägga ner stort arbete på att bygga upp fysiken, det blir inte direkt någon smekmånadsträning för spelarna.

Och nog har det varit fysiskt alltid. Laget har drillats fem timmar om dagen, med fokus på "powern och speeden", som Isacsson uttrycker det.
- Sedan har vi självklart kört träningar med boll också. Ju längre in i veckan vi kommit, desto mer matchlikt har det blivit.

Under lördagskvällen var det rent matchspel som gällde. Truppen delades upp i två lag, Nord och Syd, och dundrade igång en batalj om fyra set.

Trots en intensiv träningsvecka i kroppen tog spelarna tillfället i akt och visade vad de gick för. Och den som tror att internmatchen var avslagen får tänka om. Det fanns en stor skopa prestige att göra upp om, där vinnaren skulle få tillfälle att överösa sina lagkamrater med gliringar. Kanske lika bra då att det hela slutade oavgjort, 2-2.

Resultatet var dessutom inte det viktiga. Förbundskapten Isacsson utvecklar:
- Jag ville se attityd, och förhoppningen var att det skulle bli jämnt spel - och det blev det. Jag känner att det här gav mer än när vi mötte ett otränat Norge förra året. Vi spöade dem med 3-0 på 50 minuter. Det här blev helt klart bättre. Vi har fått ut mycket den här veckan.

Ytterligare ett träningspass återstår innan det första träningslägret förklaras avslutat. Ett andra läger arrangeras kommande vecka när herrarna reser till Budapest för landskamper mot Ungern, Österrike och Bulgarien.

Det hela bygger upp till EM-kvalets första omgång. 19-22 maj spelar herrlandslaget sammanlagt tre matcher. Utöver värdnationen Georgien tar man sig an Azerbajdzjan och Schweiz.


Lag Nord
Andreas Eriksson
Martin Larsson
Jacob Link

Jens Ahremark
Philip Pettersson
Staffan Blomgren
Viktor Lindberg
Johan Eriksson

Coach: Almir Ljutovac

Lag Syd
Dardan Lushtaku
Fredric Gustafsson
David Pettersson
Wilhelm Nilsson
Erik Sundberg
Arno Slipac
Anton Wijk Tegneroth
Tobias Persson 

Coach: Johan Isacsson

LÄS MER
Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer