Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget till Ungern: "Gör mig motiverad"

Herrlandslaget reser till Budapest för att genrepa inför EM-kvalet i Georgien. I en intervju med nyblivne lagkaptenen Dardan Lushtaku tar volleyboll.se tempen på truppen.

Herrlandslaget beger sig till Ungern för att hitta spelet och formen inför EM-kvalets första omgång, som spelas 19-22 maj i Georgien. Nu senast kommer truppen från ett tufft träningsläger i Lindesberg. Och förbundskapten Johan Isacsson höll bevisligen vad han lovade; inför lägret försäkrade han volleyboll.se om att "det inte skulle bli någon smekmånad":
- Det var som förväntat hårt arbete som gällde. Vi hade en intensiv träningsvecka med stort fokus på styrketräning och att spela ihop oss, säger lagkapten Dardan Lushtaku och fortsätter:
- Det blev lite av en omställning jämfört med den senaste månaden i Falkenberg, där det mest handlade om matcher och att kämpa sig genom slutspelet och fram till SM-guldet. Under den tiden blev det inte så många timmar i gymmet. Därför var det helt rätt tänkt av "Joe" att fokusera på fysiken, inte minst eftersom vi har tufft schema med många matcher framför oss de närmaste veckorna.

Hur var det att träffa lagkamraterna igen?
- Väldigt roligt! För oss falkenbergare var det extra kul med tanke på att vi plötsligt var en stor trupp med många spelare på träningarna. Det har varit en hög nivå hela veckan, och det är väl inte särskilt konstigt egentligen; det är Sveriges bästa spelare som är här. Det gör mig motiverad!

Vad vill du få ut av resan till Ungern?
- Framför allt att vi hittar det rätta samspelet. Det gäller att gå tillbaka till grunderna så att vi har något att falla tillbaka på när det verkligen gäller senare i maj, borta i Georgien. Det ska bli väldigt intressant. När vi var i Ungern för två år sedan gjorde vi fantastiskt bra ifrån oss - och då, precis som nu, spelade vi utan Marcus (Nilsson) i laget.

Värdnationen Ungern, Österrike och Bulgarien står för motståndet under turneringen i Budapest. Dardan tror på täta bataljer:
- På förhand känns det som att alla fyra lag är väldigt jämna. Om Ungern spelar med samma lag som senast så tycker jag dock att vi är strået vassare. Österrike är ungefär som Danmark och passar oss bra. Bulgarien är riktigt bra, men det kommer bli jämnt även där. Det ska bli grymt spännande att komma ner och mäta sig med dem.

Medan damlandslaget laddar på hemmaplan, med sammanlagt fyra landskamper, väljer herrarna att åka utomlands; ett bra upplägg, tycker lagkaptenen.
- Det är nästan som att bortaplan passar oss bättre. Det brukar gynna oss. På hemmaplan verkar det som att vi blir stressade och nervösa på ett annat sätt, när vi ska spela framför familj och vänner. På bortaplan blir det lättare att slappna av. Det såg vi inte minst förra året.

LÄS MER
Internmatchen oavgjord: "Ville se attityd" Länk till annan webbplats.
Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på Länk till annan webbplats.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer