Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM till Södertälje

För andra året i rad arrangeras U23-SM. Nytt för i år är att mästerskapet flyttar från Falkenberg till Södertälje.

Trots att volleybollsäsongen knappt har hunnit dra igång är det redan dags att skriva in den första SM-tävlingen i kalendern.

26-27 november går U23-SM av stapeln.
Årets upplaga blir tvungen att flytta sedan dubbelbokningar av tilltänkt spelplats och hall satt käppar i hjulet. I sista stund kliver nu Södertelge Volleybollklubb in som arrangör.
- Härligt! Alltid kul att se bra volleyboll på hemmaplan. De bästa svenska spelarna i åldersklassen kommer finnas på plats, säger SVBK:s ordförande, Lasse Broström.

SVBK ansvarar sedan tidigare för Junior-SM, som spelas i maj varje år. Att en förening står arrangör för två stora mästerskap under en och samma säsong är något som normalt sett brukar undvikas. Flytten till Södertälje ses därför som tillfällig.
- Vi är tacksamma för att SVBK tar på sig uppgiften. Det känns väldigt viktigt att U23-SM blir av, säger Paul Engström, Svensk volleyboll.

Syftet med U23-SM är bland annat att ge unga vuxna spelare tillfälle att visa upp sig och mäta sig med jämnåriga talanger. Broström hyllar konceptet:
- Jag tror och hoppas att turneringen kan vara ett jättelyft som får spelarna att fortsätta lira volleyboll längre upp i åldrarna. Det är det som är själva vitsen!

Första U23-mästarna
Herrar: Hylte/Halmstad VBK
Damer: Engelholms VS

Länk till anmälan: https://profixio.com/reg/u23sm2016/sv/lag/new
Länk till annan webbplats.
Länk till resultat:https://profixio.com/matches/u23sm2016 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-09-22

Senast uppdaterad: 2016-09-22

Visa fler nyheter

Sponsorer