Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seriepremiärerna hägrar - volleybollsäsongen igång på allvar

I helgen dundrar volleybollsäsongen igång på allvar. Såväl Division 1 som Division 2 rivstartar med sammanlagt tolv matcher.

Hösttecknen är många nu. Sensommaren har slutligen släppt sitt grepp och ersatts av kalla och hårda vindar. Dessutom är det dags för inomhussäsongen!

Många föreningar har visserligen varit igång sedan länge, med både kickoffer och träningsläger, men nu dundrar också seriespelet igång. I helgen går nämligen flera Division 1- och Division 2-serier av stapeln. Sammanlagt rör det sig om tolv härliga matcher.

Orion och Norsjö är två av lagen som spelar i helgen. Båda har spännande trupper på pappret och har fått flitigt med utrymme i lokalmedia. Kolla in länkarna nedan:

Drömtillskott för VK Orion (Karlskoga Tidning / Karlskoga-Kuriren) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var en av Sveriges största talanger – vänder hem till Degerfors (Nerikes Allehanda) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Premiär för Orion: "Ska bli spännande" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TV: Olivia tillbaka i Orion - redo för premiär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Norsjö mönstrar ett ungt lag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Orion är nykomling i Division 1 och mönstrar en mycket intressant uppställning. Inte nog med att elitseriemeriterade Lillemor Ingebrand är tillbaka som lagkapten. En viss Madelene Green, landslagsspelare så sent som i våras, gör dessutom comeback i premiärmatchen mot KFUM Malmö.
- Det ska bli sjukt spännande att spela i ettan och väldigt intressant att spela i den södra serien, säger Per Green, degerforsklubbens tränare, till Karlskoga Tidning.

Norsjö gick i sin tur rent genom hela förra säsongen. Laget förlorade inte en enda match. Att upprepa bedriften blir en rejäl utmaning. Flera nyckelspelare har lämnat och ersatts av talangfulla, men oerfarna lirare. Snittåldern ligger på knappa 17 år.
- Vi har alltid haft trupprotationer, så det är vi vana med, men jag tycker det har sett bra ut under våra träningsmatcher, säger Norsjötränaren Tomas Bergkvist till Norran.
- Förra helgen var vi och spelade i Umeå och då blev jag jätteimponerad av de nya yngre tjejerna. De visade direkt att de håller hög nivå.

Resultat och tabeller hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-09-30

Senast uppdaterad: 2016-09-30

Visa fler nyheter

Sponsorer