Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Här är herrlandslagets motståndare i VM-kvalet

Herrlandslaget gör upp med Tjeckien, Finland, Spanien, Cypern och Nordirland om en plats i VM i Italien/Bulgarien 2018. Det stod klart när kvalgrupperna lottades i Luxemburg under onsdagen.

- Finland, Tjeckien och Spanien mötte vi under hösten och alla gick till EM. Finland och Tjeckien har vi en bit upp till, men Spanien slog vi med 3-0 i generalrepetitionen inför EM-kvalet, säger förbundskapten Johan Isacsson och fortsätter:
- En bra grupp, en tuff grupp och med tufft spelschema. Vi lirar fem dagar i rad (23-28 maj), men med goda förberedelser kan det bli riktigt bra!

Sammanlagt 36 europeiska lag slåss om de blott sju VM-platser som finns tillgängliga för Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Italien och Bulgarien är direktkvalificerade i egenskap av arrangörer. Detsamma gäller Polen som slipper kval tack vare att de är regerande världsmästare.

Lagen har delats upp i sex grupper bestående av sex lag vardera. Segrarna i respektive kvalgrupp går direkt till VM. Grupptvåorna kvalificerar sig i sin tur till en tredje kvalomgång som utgörs av ytterligare en kvalgrupp, där en ensam vinnare kniper den sista VM-platsen. Sverige kliver in i den andra kvalomgången, som avgörs i slutet av maj 2017.

Grupp för grupp:
Pool A: Frankrike, Tyskland, Turkiet, Ukraina, Azerbajdzjan, Island
Pool B: Nederländerna, Slovakien, Grekland, Österrike, Luxemburg, Moldavien
Pool C: Slovenien, Belgien, Portugal, Lettland, Israel, Georgien
Pool D: Estonia, Ryssland, Montenegro, Rumänien, Ungern, Kosovo
Pool E: Kroatien, Serbien, Vitryssland, Danmark, Schweiz, Norge
Pool F: Tjeckien, Finland, Spanien, Sverige, Cypern, Nordirland

Läs mer här (officiell nyhet från CEV)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2016-10-26

Senast uppdaterad: 2016-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer