Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hylte/Halmstad och Engelholm starkast när U23-SM avgjordes

Engelholms damer och Hylte/Halmstads herrar drog det längsta strået när U23-SM arrangerades i Södertälje i helgen.

Sju damlag och fyra herrlag har i helgen gjort upp om den åtråvärda titeln som Svenska mästare för U23. Södertelge hoppade med kort varsel in som arrangör för helgen och gjorde ett suveränt jobb. Minst lika bra var spelet på plan där Engelholms damer var bäst och inte förlorade ett set på hela turneringen. I finalen vann man mot Linköping med 2-0 (25-22, 25-18)

 - Den här turneringen är bra för oss eftersom att vi har ett såpass ungt lag, säger segrande coachen P-A Sääf. Många av spelarna ska i framtiden slussas in i A-laget i Elitserien och nu får de chansen att vara med och själva göra grovjobbet.

Engelholm ställde upp med en mix av spelare från elitlaget, divison 1 och RIG, bland annat var passaren Fanny Andersson med som har gjort det väldigt bra i Elitserien såhär långt. 

Jämn final på herrsidan

På herrsidan tog Hylte/Halmstad revanch på Lund i finalen. Lagen möttes redan i gruppspelet och då stod Lund som segrare efter en jämn tresetare. Finalen blev minst lika jämn trots att bara två set spelades. 25-23 slutade båda seten och båda gångerna till Hylte/Halmstads favör som nu kan kalla sig Svenska U23-mästare. 

Arrangemanget styrde Södertelge och Lasse Broström som var mycket nöjd efteråt. 

- Som arrangör blev vi inkopplade med kort varsel. Vi har fokuserat på det viktiga och sett till att det har funnits bra förutsättningar för match. Vilket jag tycker att vi har lyckats bra med. 

Ett jättestort tack för ett bra arrangemang av Södertelge och ett stort grattis till årets U23-mästare, Engelholm och Hylte/Halmstad.

Här finns resultat från helgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler bilder hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-11-27

Senast uppdaterad: 2016-11-27

Visa fler nyheter

Sponsorer