Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isacsson förlänger - fortsätter som förbundskapten

Johan Isacsson fortsätter som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i volleyboll. Efter årsskiftet inleder han sitt tolfte år vid rodret.

- Kul! Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi har riktigt bra spelare på gång, en talangfull grupp som kan bli ännu bättre. Ett skönt gäng som är utvecklingsbart och villigt att träna hårt. Det finns definitivt mer att ge, säger Johan Isacsson.

Herrlandslaget har ett hektiskt år framför sig. Första stora målet är VM-kvalet, som spelas i maj.
- Det blir hårt! Fem matcher på fem dagar, oerhört påfrestande, så det gäller att rulla runt på många spelare. Och det gäller att vi har en slagkraftig trupp. Vi möter vi bland annat Tjeckien, Spanien och Finland. När vi slog Spanien så sent som i september visade vi verkligen vad vi går för, men om det här ska gå vägen måste vi upp ytterligare en nivå från EM-kvalet. 

EM-kvalet slutade som bekant med snöpligt uttåg i den andra kvalomgången. Laget var en ynka poäng från att nå playoff-spel. Med facit i hand var det förlusten mot Portugal - under den första kvalhelgen i Danmark - som satte käppar i hjulet. Sverige hade tre matchbollar i fjärde set, men fick se motståndarna både vända och vinna.
- Det var jäkligt nära, slutet kunde ha blivit ett annat. Men vi har dragit lärdom av vad som hände då. Vi måste satsa hårt. Spelare och tränare tillsammans. Vi är hoppfulla och ser fram emot att göra ett nytt försök, avslutar Isacsson.

LÄS MER
Här är herrlandslagets motståndare i EM-kvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-12-22

Senast uppdaterad: 2016-12-22

Visa fler nyheter

Sponsorer