Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fullspäckad vår och sommar för damlandslaget

Damlandslaget i volleyboll har en högintressant vår och sommar framför sig. I maj väntar åtta landskamper i och utanför Sverige. Det hela laddar upp inför juni månads EuroLeague-äventyr.

I juni skriver vi historia. För första gången någonsin deltar Sveriges volleybollandslag - både damer och herrar - i European League. Och det bjuds tufft motstånd. Damlandslaget har lottats in i grupp C tillsammans med Portugal, Slovakien och Spanien.

I strävan efter att nå ett så bra resultat som möjligt i den prestigefulla turneringen planeras digra förberedelser. Sammanlagt åtta landskamper ligger utspridda i maj, som innehåller träningsläger i både Bosnien-Hercegovina och Schweiz.
- Nytt lag. Ungt lag. Ny coach. Erfarenhet betyder allt i det här läget. Och det får vi tack vare alla dessa matcher. Det blir en nyttig uppladdning inför EuroLeague där vi får se hur vi står oss mot kvalitativt motstånd, säger damlandslagets nytillträdde förbundskapten, Guillermo Gallardo.

För den som vill se damlandslaget briljera på hemmaplan finns gott om tillfällen. Tre av landskamperna spelas nämligen i Skåne. Finland står för motståndet i samtliga.
- Viktigt att vi får visa upp på hemmaplan - det blir en bra värdemätare. Extra kul att möta Finland också. Jag har förstått att rivaliteten mellan länderna är speciell. De har ett bra lag och en god volleybolltradition, fortsätter Gallardo.

Den första av "finnkamperna" avgörs i Ängelholm den 18 maj. Och det lär bli en sprakande föreställning. Inte nog med att matchen är damlandslagets första på hemmaplan på nästan ett år. Vi passar också på att sluta cirkeln när Isabelle Haak återvänder till staden där hon fick sitt stora genombrott - landskampen utgör hennes första framträdande på svensk mark sedan succén i franska toppklubben Beziers Angels.

Senare i dag avslöjas herrlandslagets landslagsprogram. Håll utkik på volleyboll.se och vår officiella Facebooksida! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Preliminärt landslagsprogram 2017 (damer)

4 maj – Inledande träningsläger

Plats: To be announced (TBA) 

10 maj - Landskamp

Bosnien-Hercegovina vs. Sverige
Spelplats: Bosnien-Hercegovina

11 maj - Landskamp

Bosnien-Hercegovina vs. Sverige
Spelplats: Bosnien-Hercegovina

18 maj - Landskamp

Sverige vs. Finland
Spelplats: Ängelholm

19 maj - Landskamp

Sverige vs. Finland
Spelplats: TBA (Skåne) 

20 maj - Landskamp

Sverige vs. Finland
Spelplats: TBA (Skåne)

25 maj - Landskamp

Schweiz vs. Sverige
Spelplats: Schweiz

26 maj - Landskamp

Schweiz vs. Sverige
Spelplats: Schweiz

27 maj - Landskamp

Schweiz vs. Sverige
Spelplats: Schweiz

9-11 juni - European League

Grupp C: Portugal, Slovakien, Spanien, Sverige
Spelplats: Spanien 

16-18 juni - European League

Grupp C: Portugal, Slovakien, Spanien, Sverige
Spelplats: Portugal 

7-9 juli - European League (Final Four*)

*Kräver avancemang från gruppspelsfasen.

Förbundskapten: Guillermo Gallardo, 0705383807

Foto: Ruben Lamers

Fler nyheter

Publicerad: 2017-03-03

Senast uppdaterad: 2017-03-03

Visa fler nyheter

Sponsorer