Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

2017 års veteran-SM avgjort

I helgen avgjordes Veteran-SM bestående av tre klasser i Fyrishov i Uppsala, och två Bromma-lag kan tillsammans med Vallentunas veteranlag titulera sig svenska mästare.

Turneringen, som löpte sömlöst över helgens två dagar, har avgjorts. Många svettiga matcher har spelats i tre klasser med totalt 16 lag fördelade mellan dem. Helgen summeras av turneringens starke man och organisatör Lars Bergman:

- Det hela gick mycket bra och vi är glada att allting gick ihop i slutet trots några mindre bekymmer med spelschemat.


Fr v: Per Åkerstedt, Per Bohlin, Jan Wahlén, Håkan Hedengård, Klas Elm, Urban Brandt och Niclas Wörmann. Foto: Åke Lager.

I herrklasserna stack två lag med Bromma-anknytning ut. I Herrar 50 vann Bromma för fjärde året i rad, och de har ställt upp lika många gånger. I finalen vann de övertygande över Östersund med 2-0 i set. Stockholmsgänget är bekanta för alla som har sett eller spelat seriespel i herrarnas division 1 sedan många, många år tillbaka. Den alltid lika imponerande Håkan Hedengård, team leader, coach och passare, är nöjd med insatsen.
- Känns alltid lika roligt att vinna, och vi förlorade bara ett set vilket var under gruppspelet då alla mötte alla. Det var en stabil insats.


Foto: Åke Lager.

Vad som blev extraordinärt för denna upplaga var att Bromma vann med laget i Herrar 35, även om viss förstärkning fanns att finna från Lidingö.  I finalen mötte Bromma-Lidingö Tierp, de senare nämnda presterade bra under hela helgen och pressade Bromma-Lidingö till ett avgörande set, som slutade 15-8 till Bromma-Lidingö. Nöjda, och med något möra kroppar, är det dags för semester nu, berättar Hedengård, fyllandes 57 i år.

 
- Nu har vi nog uppehåll till mitten av augusti, sen kör vi igång igen. 


Bakre raden fr v:  Dewi Surjadi, Malin Rumin, Kristina Becanovic och Rebecca Römer. Främre raden fr v: Anna Klockars, Malin Hellström,  Marie Sparréus och Maria Nossent. Foto: Åke Lager.

På damsidan, i klassen Damer 35, vann Vallentuna Vets över Gamnuckorna med 2-0 i set och kunde därmed titulera svenska veteranmästare i volleyboll anno 2017. Ett annat lag som tog en skalp är ständigt pigga Team Tellus, som efter fyra år i turneringen tog sitt första set. Team leadern Helena Laks låter berätta att den festliga turneringen lämnat mersmak.

- Alla andra lag har ju bakgrund i seriespel, medan vi håller oss på Korpen-nivå, så det var ett steg framåt att ta ett set. Hela turneringen har varit fantastiskt rolig och lika välordnad som alltid.

När det kommer till möra kroppar och semester har Team Tellus en annan uppfattning än Brommas; de skulle spela igen bara timmar efter turneringen avslutades.

- Inga möra kroppar här inte, vi hade gärna spelat dubbelt så många matcher, avslutar Laks med humöret på topp.

Resultat

H35
Guld: Lidingö/Bromma
Silver: Tierp
Brons: Spartak

H50
Guld: Bromma
Silver: Östersund
Brons: Bromma Bee team

D35
Guld: Vallentuna Vets
Silver: Gamnuckorna
Brons: Stockholms Vingar

Fler nyheter

Publicerad: 2017-05-14

Senast uppdaterad: 2017-05-14

Visa fler nyheter

Sponsorer