Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny regelbok för volleyboll

Svensk volleyboll kan i dag presentera en purfärsk översättning av Internationella Volleybollförbundets (FIVB) nya regelbok för volleyboll.

Den allra senaste upplagan av regelboken avser perioden 2017 - 2020. Översättningsarbetet har, som så många gånger förut, utförts av Klas Hejdenberg, sakkunnig i Referensgruppen domare.

- Jag har varit en del av Svensk volleybolls domaradministration i över 30 år och det här är väl den sjunde eller åttonde upplagan av FIVB:s regelbok jag översätter. Vi gör det här för att förenkla för alla - det blir helt enkelt lättare att tolka volleybollens regler om man läser dem på svenska, säger Hejdenberg, som utöver sitt engagemang i referensgruppen också agerar Referee Delegate åt Europeiska Volleybollförbundet (CEV).

Boken är översatt ord för ord, regel för regel och har sedan gått igenom både korrektur och diskussion i samband med elitdomarkonferensen som hölls för några veckor sedan.

Den nya regelboken finns tillgänglig via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Regelkommentarer publiceras inom kort.

Avslutningsvis vill Svensk volleyboll framföra ett stort tack till Klas Hejdenberg för hans fina arbete med översättningen.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-09-25

Senast uppdaterad: 2017-09-25

Visa fler nyheter

Sponsorer