Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen Elitserie för Tierp volley kommande säsong

Tierp Volley har kommit fram till beslutet att det bästa för föreningens framtid är att för tillfället dra ur elitlaget ur Elitserien.

-Vi kommer nu att kunna lägga mycket mera kraft på att få till en rejäl satsning när det gäller att utbilda och engagera på ungdomssidan, både gällande tjejer och killar, meddelar Micke Lind vice ordförande i Tierp volleys styrelse via klubbens hemsida.

- Drömmen om ett elitserielag är inte borta men då kommer det att ske med ett stort antal egna produkter och ett mycket bättre underlag av egen återväxt plus en stabil ekonomi, fortsätter Micke Lind.

-Jag har förståelse för Tierp volleys beslut, vilket givetvis är tråkigt, men det positiva i sammanhanget är att klubben vill satsa mer på barn- och ungdomsverksamheten framöver. De uttrycker även en ambition att arrangera egna barn- och ungdomscuper samt utveckla beachanläggningen vilket självklart är glädjande, säger Martin Kihlström Nationell förbundschef Svenska Volleybollförbundet.

-Frågan kommer nu att gå till Ymer Volleyboll i Borås som kvalade för en plats i Elitserien tidigare i år, säger Paul Engström, tävlingsledare Svensk Volleyboll.

Foto: Albert Karlsson

Fler nyheter

Publicerad: 2018-05-03

Senast uppdaterad: 2018-05-04

Visa fler nyheter

Sponsorer