Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Utlandskollen: Alexandra ligavinnare i Schweiz

Sista utlandskollen för säsongen. Vi passar på att tacka Rikard Bilger för innehållsrika uppdateringar om våra utlandsproffs.

Dardan Lushtaku, Jastrzebski Wegiel (PlusLiga, Polen)
I första kvartsfinalen förlorade man hemma mot ligatrean Trefl Gdansk med 1-3 men kunde revanschera sig då man några dagar senare vann med samma siffror på bortaplan. I den avgörande tredje kvartsfinalen tog Jastrzebski kommandot och efter tre spelade set ledde man med 1-2, endast ett set från avancemang till semifinal. Fjärde set förlorade man med 24-26 trots att man under större perioder i setet haft en trepoängsledning. I det direkt avgörande femte set klev tyvärr motståndet Gdansk ut på den vinnande sidan, 16-14. Detta innebar att Resovia Rzeszow väntar i en matchserie om vem som ska knipa femteplatsen. I en serie om tre matcher knep vardera lagen sin hemmamatch innan Jastrzebski kunde avgöra och vinna på bortaplan och därmed vara Polens femte bästa lag för året.

Alexandra Lazic, Volero Zürich (Nationalliga A, Schweiz)
Efter förlusten i första finalen repade sig Volero och vann den andra med övertygande 3-1 i set. Match tre var oerhört viktig då det segrande laget skulle få chans att kunna avgöra i nästa möte. Zürich förlorade första set men kunde vända på steken och vinna kommande två. Fjärde set knep motståndarna och det hela skulle avgöras i ett femte skiljeset. I ett böljande femte set stod till sist Volero Zürich som segrare efter minsta möjliga marginal och setvinst med 17-15. I fjärde avgörande finalen kunde Volero vinna med 1-3 på bortaplan i en oerhört tight match. I varje set var skillnaden mellan lagen endast två poäng! Detta innebar att laget nu vunnit sin nionde(!) raka ligatitel och tackar nu för sig i Schweiz och flyttar till Frankrike inför kommande säsong.

Johanna Edberg, VC Kanti Schaffhausen (Nationalliga A, Schweiz)
I första bronsmatchen förlorade VC Kanti med 2-3 och 13-15 i femte set. Match två började minst sagt bra för Kanti som vann de två första seten med 23-25. Sedan kollapsade laget, i tredje set förlorade man med hela 25-9! Set fyra vanns även det av motståndarna och återigen förlorade Kanti med minsta möjliga marginal i femte set. I och med detta hamnade laget på fjärde plats i ligan och en välförtjänt ledighet på ingång.

Jacob Link, Gioiella Micromilk Gioia Del Colle (Serie A2, Italien)
I andra semifinal-matchen, hemma inför ca 600 åskådare, var man inte alls med när matchen blåstes igång. I första set var man chanslösa, men man vaknade till andra och skapade sig en kanonstart med en 8-2 ledning. Dock kunde motståndarna Siena krypa sig närmare under hela setet och till slut även vända och vinna. Gioia lyckades knipa tredje set men det hjälpte inte mycket när Siena sedan vann fjärde set och då matchen. I tredje semifinalen fick Jacob göra inhopp i de två första seten och starta det tredje, totalt stod Lundapågen för åtta poäng. Tyvärr hjälpte det inte mycket när motståndet vann i tre raka vilket innebär att säsongen är slut.

Jonna Wasserfaller, Terville Florange Olympique (Elite Feminine, Frankrike)
Hemma slog Terville tvåorna Mougins med 3-1 efter flera jämna set. I och med detta skiljer endast sex poäng lagen emellan, dock endast en match kvar och Terville kommer med största sannolikhet hamna på tredje plats. Sista omgången går av stapeln nu på lördag.

Fredric Gustavsson, Toyoda Gosei Trefuerza (Kurowashiki Cup, Japan)
I första omgången i Kurowashiki Cup besegrades Chuo University med klara 3-0. Omgång två spelades dagen efter och där mötte man Oita Miyoshi Weise Adler som också besegrades i tre raka set. Efter två vinster har man kvalificerat sig till kvartsfinalen som spelas nu på torsdag.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-05-03

Senast uppdaterad: 2018-05-04

Visa fler nyheter

Sponsorer