Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

De här lagen gör upp om medaljerna i Senior-GP

Under söndagen kan volleybollfans njuta av volleyboll i toppklass när medaljstriden ska avgöras i Senior-Grand Prix 2019. Åtta lag gör upp om medaljerna och prestigen i att avsluta GP med en vinst!

Örebro mot Engelholm och Gislaved mot Hylte/Halmstad

Årets Senior-GP inleddes under lördagen med damernas semifinaler. Först ut var Örebros damer som besegrade Hylte/Halmstad i tre raka set. Amerikanskan Carly De Hoog stod för 21 poäng vilket var flest av alla på plan. De Hoog och Örebro möter under söndagen obesegrade Engelholm i finalen efter att även de vann i tre raka set. De åttafaldiga GP-mästarna, som nu går för det femte raka GP-guldet, slog ut fjärdeplacerade Gislaved som därmed gör upp med Hylte/Halmstad om bronset. 

Hylte/Halmstad mot Falkenberg och Örkelljunga mot Linköping

Herrarnas semifinaler inleddes under lördagen med att Hylte/Halmstad besegrade Örkelljunga i tre raka set. Philip Pettersson imponerade från sin centerposition och noterades för fyra blockpoäng och totalt tio pinnar, lika många som lagkamraterna Nicholas Goodell och Adam Bradbury. Lördagens sista semifinal slutade även den i tre raka set men här var det något överraskande Falkenberg som slog ut regerande mästarna Linköping. Bröderna Gruvaeus, Johan och Daniel, stod för tolv respektive elva poäng, och menade att ett finalspel var en bonus efter den oväntade semifinalvinsten. 

LIVESÄNDNINGAR – SÖNDAG 20 JANUARI

09.00 Bronsmatch dam: Hylte/Halmstad Volley vs Gislaveds VBK Länk till annan webbplats.
11.30 Bronsmatch herr: Linköpings VC vs Örkelljunga VK Länk till annan webbplats.
14.30 Final dam: Engelholms VS vs Örebro Volley Länk till annan webbplats.
16.30 Final herr: Hylte/Halmstad Volley vs Falkenbergs VBK Länk till annan webbplats.

För mer information om årets GP - besök www.grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats. och Svensk Volleybolls Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vi bland annat lagt upp segerintervjuer från lördagens semifinaler.

Foto: Robert Boman.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-20

Senast uppdaterad: 2019-01-20

Visa fler nyheter

Sponsorer