Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

TV-satsning på svensk dam- och herrvolleyboll

Från och med säsongen 2019/20 tv-produceras 100 matcher från volleybollens båda Elitserier.

I dagarna har ett avtal slutits för att tv-producera minst 100 matcher under kommande säsong i damernas och herrarnas respektive Elitserie. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär att samtliga Elitseriematcher i slutändan kommer att tv-produceras.

I våras tv-producerades Elitseriernas finalmatcher vilka var spännande bataljer mellan Hylte/Halmstad och Linköping på herrsidan samt Engelholm och Örebro på damsidan. Inför årets säsong spänns bågen rejält och nu står det alltså klart att minst 100 elitseriematcher kommer att erbjudas den svenska publiken. 

-Vi har märkt av intresset av att kunna följa svensk volleyboll på tv. Det gäller både damernas och herrarnas Elitserie som innehåller riktig bra lag, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef, Svensk volleyboll.

-Det finns en stor potential i Elitserien långsiktigt, säger Olle Anfelt, ordförande Svensk Elitvolleyboll, som samlar de svenska elitklubbarna. - Det här är något som efterfrågats sedan länge och som klubbarna vill ha, fortsätter Anfelt.

Sportsground är produktionsbolag för samtliga matcher i satsningen. Sportsgrounds uttalade målsättning är att försvara sin position som Sveriges största sportproduktionsbolag för svensk elitidrott och producerar årligen fler än 2000 matcher på svensk elitnivå.

Hur befintliga och framtida fans kommer att kunna njuta av sändningarna återstår att se. Mediastrategin för de kommande säsongerna håller på att formas.

- Vi är övertygade om att vi kommer hitta ett bra långsiktigt hem för Elitserierna. Den svenska mediamarknaden är under konstant utveckling och det finns givetvis en stor mängd potentiella aktörer. Det finns ett stort intresse för volleyboll, säger Peter Hällsås, projektledare Sportsground.

Både damernas och herrarnas Elitserie startar lördagen den 5 oktober. Serierna består av 11 lag var och spelas med grundserie och slutspel.

Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2019-08-19

Senast uppdaterad: 2019-08-19

Visa fler nyheter

Sponsorer