Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM går för deltagarrekord - anmäl lag nu!

Det är dags att börja ladda för höstens stora SM-tävling! 2-3 november avgörs 2019 års upplaga av U23-SM i Lund. Anmälningsslussarna är nu öppna och förblir så fram till den 19 oktober.

Volleybollsäsongen är igång på allvar! Ett säkert tecken är att det är dags att skriva in den första SM-tävlingen i kalendern.

2-3 november avgörs 2019 års upplaga av U23-SM. Lunds VK, Sveriges största volleybollförening, står för andra året i följd arrangör för det prestigefyllda mästerskapet.

- Det känns jättekul och inspirerande att på nytt få förtroendet att arrangera U23-SM; inte bara i år utan även de kommande två upplagorna. Vi ser fram emot att tillsammans med Svensk volleyboll utveckla mästerskapet till en given mötesplats för alla föreningar med lag som kan delta i ett U23-SM, säger Stefan Sjöström, klubbchef i Lunds VK. 

- Förra årets upplaga, den första någonsin i Lund, var mycket lyckad, med rekordmånga lag på plats (16). Tillsammans med lokalarrangören vill vi höja statusen på evenemanget, med ambitionen att öka antalet deltagande föreningar ytterligare, säger Jakob Birgersson, projektledare för mästerskapsevenemang på Svenska Volleyevent (Sveab).

U23-SM är en relativt ung turnering som såg dagens ljus så sent som 2015. Utöver självklarheterna, att det är kul att spela volleyboll och att svenska U23-mästare koras, är syftet att erbjuda rörelsens unga vuxna spelare ett mästerskap där de kan visa upp sig och mäta sig med jämnåriga. I förlängningen är förhoppningen att turneringen ska bidra till att spelarna lirar volleyboll längre upp i åldrarna.

- För spelare som blivit för gamla för USM och JSM, men som fortsatt suktar efter att spela ett svenskt mästerskap, erbjuder U23-SM just den möjligheten. Alla föreningar - oavsett om man har ett elit-, division 3- eller amatörlag - kan anmäla sig för spel, säger Stefan Sjöström.

Anmäl ditt lag till mästerskapet via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sista anmälningsdag är lördagen den 19 oktober, kl. 23.59.

- Vi är laddade för att göra ett så bra arrangemang som möjligt och nytt för i år är att alla matcher kommer att spelas på helplan i Lunds VK:s hemmaarena, Idrottshallen, och närliggande Bollhuset. Vi vill hälsa alla klubbar och lag varmt välkomna till Lund den 2-3 november, avslutar Sjöström.

U23-SM 2019
Datum: 2-3 november
Plats: Idrottshallen & Bollhuset, Lund.
Regerande mästare: Engelholms VS (dam) & Falkenbergs VBK (herr)
Officiellt Facebookevenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ANMÄL DITT LAG HÄR! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-09-17

Senast uppdaterad: 2019-09-17

Visa fler nyheter

Sponsorer