Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Regelkommentarer inför säsongen 2019/20

Nu är säsongens regelkommentarer ute!

Regelkommentarerna för volleyboll är författade av Klas Hejdenberg, Referensgruppen domare, och tas fram inför varje säsong för att förklara eventuella regelnyheter från Internationella Volleybollförbundet (FIVB) samt för att förtydliga administrativa och praktiska rutiner kring matcher och tävlingar. Domare, spelare, lag- och föreningsledare behöver sätta sig in i dem inför stundande säsongsstart.

En av regelförändringarna gäller att tränare inte får stå så pass nära planens linje att det blir svårt för domaren att avgöra om boll är in eller ut vid nedslag nära tränaren. Domarens bedömning av vad som stör är det som gäller.

En annan förändring är att regelkommentarerna nu ger utrymme för spelare att bära heltäckande tights/värmeskydd på armar och ben, utan eller i kombination med shorts/byxa. Regelboken gör gällande att "en spelares klädsel består av tröja, kortbyxor, strumpor och sportskor". Med det nya tillägget i regelkommentarerna vidgas synen på vad som ingår i "volleybolluniformen". I praktiken har många volleybollutövare, både damer och herrar och såväl i Elitserien som i lägre divisioner, under lång tid spelat i heltäckande tights/värmeskydd, men nu har användandet alltså även stöd i regelkommentarerna.

Via den här länken Länk till annan webbplats. kan du granska regelkommentarerna för säsongen 2019/20.
FIVB:s officiella regelbok för 2017-2020 finns tillgänglig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2019-09-24

Senast uppdaterad: 2019-09-24

Visa fler nyheter

Sponsorer