Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Haak laddar för lördagens ligadebut med turkiska storklubben

På lördag är det seriepremiär för svenska superstjärnan Isabelle Haak, 20, och hennes nya klubb, turkiska giganten VakıfBank!

Isabelle Haak är bara 20 år fyllda men har redan upplevt det mesta - och största - på en volleybollplan. Hennes talang och vinnarskalle har tagit henne från Kidsvolleyverksamheten i Engelholms VS, upp i Elitserien och vidare ut i de stora europeiska ligorna och cuperna. Nu har hon alltså landat i Turkiet där hon skrivit på för ett av världens allra bästa och största klubblag, den regerande mästaren från klubblags-VM, VakıfBank Spor Kulübü.

Bella, Spike Force One, La Regina de Svezia. Mäktig poängmaskin har många namn. På
lördag gör hon ligadebut i sin nya kostym. 18:00, svensk tid, är det seriepremiär mot Aydin, hemma i Vakifbank Sports Palace med garanterat fullsatta läktare. Livescore rapporteras här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och livesändning finns via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (obs. geoblockerad).

Missa inte TT Nyhetsbyråns intervju med "Bella"! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Haaks karriär i korthet:
Landslagsdebut som 14-åring. Dubbla SM-guld, poängliga- och MVP-titlar som 15-/16-åring med moderklubben Engelholms VS i Elitserien. Som 17-åring, poängligavinnare och MVP-utnämnd under debutsäsongen i franska toppklubben Beziers Angels. Som 18-åring, nya poängliga- och MVP-titlar, den här gången i italienska storlaget Savino del Bene Scandicci. Senare samma år, poängligavinnare och prisad turnerings-MVP när det svenska damlandslaget spelade hem ett historiskt guld i Silver European League. Intervjuad av både L'Equipe och La Gazzetta dello Sport, två av världens allra största sporttidningar. I fransk press jämförd med Michael Jordan, basketens störste genom tiderna, och i italiensk press omdöpt till "La Regina de Svezia" (Sveriges drottning).

Fler nyheter

Publicerad: 2019-10-11

Senast uppdaterad: 2019-10-11

Visa fler nyheter

Sponsorer