Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Release: Ny portal samlar alla volleybollserier

Säg hej till Serieportalen! Från och med nu hittar du alla volleybollserier, från Elitserien till Division 3, under ett och samma tak.

Svensk volleyboll kan idag stolt presentera Serieportalen, det nya hemmet för samtliga serier och divisioner i Svenska Volleybollförbundets seriesystem!

Serieportalen är från och med nu den naturliga knutpunkten och samlingsplatsen för den som vill veta mer om landets stora volleybolltävlingar. Här samlas nyheter, bilder och klipp som personal och alla seriespelande volleybollag tillsammans genererar under säsongen. Här finns också en livescore-tjänst som låter dig följa alla pågående matcher i alla serier, poäng för poäng, set för set, dag ut och dag in. Dessutom finns Svensk volleybolls sociala medier-flöden integrerade.

Under Serieportalen sorterar samtliga serier med varsin så kallad turneringssajt, innehållande nyheter, spelscheman, tabeller, statistik, lag- och spelarsidor m.m. Kommande turneringar och volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM, kommer också få turneringssajter som poppar upp i portalen.

Enklare och roligare 

Alla föreningar med lag i seriesystemet kan nyttja kraften i den nya plattformen för att publicera nyheter, skapa fotoalbum och sprida rörligt material. En annan styrka är att Serieportalens användarvänliga gränssnitt erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att navigera mellan olika serier och divisioner. Med några få klick kan besökaren läsa nyheter om Division 1 Södra Herrar för att sedan titta på bilder från den senaste matchen i Division 3 Norra Damer.

- Med Serieportalen kan man tillgodogöra sig information om landets volleybolltävlingar på ett betydligt enklare och roligare sätt än tidigare. Samtidigt får föreningarna ett nytt verktyg som ger dem möjlighet att skapa och sprida material som ökar kännedomen om deras lag och serierna de spelar i. Det blir kort och gott lättare att producera och konsumera volleyboll. Med Serieportalen kan vi tillsammans få intresset för volleyboll att växa, både inom och utom rörelsen, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Svensk volleyboll först i världen

På inrådan av Svenska Volleybollförbundet utvecklades Serieportalen av det italienska företaget Data Project, som är världsledande på att producera mjukvara för statistik och analysverktyg kopplat till volleyboll. På kundlistan står bland andra Europeiska Volleybollförbundet, italienska Serie A och volleybollförbunden i Turkiet, Frankrike, Polen och Nederländerna. 

Svenska Volleybollförbundet anslöt sig inför säsongen 2009/10 då Data Projects system blev plattform för Elitseriens tabeller, statistik och spelscheman. Sedan dess har vi  varit drivande i det löpande förbättringsarbetet med företagets program och system, däribland med utvecklingen av den plattform som Serieportalen bygger på, vilket resulterat i att Svensk volleyboll och dess ideella i medlemsföreningarna på många sätt ligger i framkant när det kommer till att leverera avancerad statistik. Ytterligare ett bevis för detta är att Svensk volleyboll nu är först ut i hela den gigantiska volleybollvärlden att integrera hela sitt seriesystem i den nya plattformen.

Arbetet fortsätter

Lanseringen innebär att Elitseriens nuvarande hemsida, www.elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats., så småningom kommer släckas ned för att helt integreras i Serieportalen. Webbadressen kommer dock leva vidare och kopplas om så att den pekar till Elitseriens nya hem.

Profixio, som fram till dags datum utgjort volleybollseriernas hemsida, kommer fortsatt användas för bland annat domartillsättning. Från och med nu hittar föreningarna Profixio via den här sidan!

Utvecklingsarbetet med Serieportalen pågår löpande och vi tar tacksamt emot tips, idéer och förbättringsförslag/felrapporter som vi kan vidarebefordra till leverantören. Föreningar/lag som vill ha vägledning i arbetet med den nya plattformen kontaktar tl@volleyboll.se.

Besök Serieportalen nu! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-11-20

Senast uppdaterad: 2019-11-20

Visa fler nyheter

Sponsorer