Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gulddrömmande arrangören Uppsala laddar för GP-fest

2020 års upplaga av Grand Prix avgörs helgen 18-19 januari i Uppsala. Arrangören Uppsala VBS laddar för fullt inför den sanslösa volleybollfesten och drömmer samtidigt om att en dag själva ta plats med ett elitlag på Fyrishovs centercourt.

Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Här avgörs Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM parallellt och under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott att utöva hela livet.

Bakom det jättelika eventet står Uppsala VBS, en stark förening full av engagerade och passionerade funktionärer som efter fyra GP-arrangemang har gott om erfarenhet.

– Vi känner stolthet över Grand Prix och sättet vi är med och formar och bygger upp turneringshelgen, säger Anders Karlsson, ordförande i Uppsala VBS. För oss som organisation innebär detta en imponerande kraftsamling där vi tillsammans med övriga aktörer går in med all vår kunskap och alla våra resurser för att skapa och genomföra såväl tävlingarna som mötesplatsen. Att på hemmaplan i Fyrishov få visa upp Sveriges bästa lag på elit-, veteran- och ungdomsnivå bidrar på ett fantastiskt sätt till engagemang och inspiration för våra nuvarande och blivande medlemmar.

Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Med Elitserien & GP i sikte

Så här bara dagar innan 2020 års upplaga av Grand Prix, den totalt 23:e i ordningen, kokar det av förväntan i föreningen. Lyfter man på locket hör man också hur dess medlemmar bubblar och babblar om att ta nästa kliv även på det sportsliga planet. Och det är inte utan anledning.

Föreningens representationslag på herrsidan leder Division 1 Norra i överlägsen stil. Eller vad sägs om tio segrar av tio möjliga och totalt 29 inspelade poäng, vilket är tolv mer än tvåan tillika länskonkurrenten Tierp? Vårens elitseriekval är onekligen inom räckhåll och kan säkras inom loppet av några få omgångar. Att Uppsala kan utmana lag som befinner sig i toppskiktet av svensk volleyboll om en plats i Elitserien till säsongen 2020/21 vet vi dessutom sedan tidigare. Under en försäsongsturnering under hösten utmanades man av fyra elitserielag. Resultatet? Tre segrar, en förlust!

Spelarmaterialet som krävs för att ta klivet upp i svensk elitvolleybolls finrum finns bevisligen där. Det gör också viljan och ambitionen. Målet är inte bara att spela i Elitserien. Siktet är inställt på att vinna SM-guld inom tre år, det deklarerades i en intervju med Upsala Nya Tidning i oktober Länk till annan webbplats..

Länk till annan webbplats.

Foto: Åke Lager

”Tanken kittlar”

Blir målbilden verklighet är det också naturligt att tänka att Uppsala Volleyboll i framtiden blir en ännu större del av den årligen återkommande Grand Prix-festen. Då inte bara som arrangör, utan också som deltagare. Med sitt elitlag ska föreningen själv gå längs den röda mattan som Uppsala VBS hårt arbetande funktionärer kommande helg rullar ut för alla de elit-, ungdoms- och veteranlag som befolkar den maffiga turneringshelgen.

– Det är inspirerande att vi har GP här på hemmaplan. Som tränare vill man ju dock gärna att vi också ska vara med och spela. Jag tror och hoppas att vi om något år kan vara med och slåss om en plats. Tanken på att konkurrera om GP-titlar och Europacupspel – på hemmaplan och i sin egen hemmaborg – är helt klart kittlande, säger Patrik Törner, en av två coacher i det framgångsrika division 1-laget.

Klicka in på www.grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för nyheter, spelscheman och mycket, mycket mer!

Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

LÄS MER
Erbjudande: Se minst 17 GP- och elitseriesändningar med elitpaketet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Boka GP-boende till rabatterat pris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ta tåget till GP – spara både pengar och på miljön! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-01-16

Senast uppdaterad: 2020-01-16

Visa fler nyheter

Sponsorer