Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vassa veteraner visade klass - tre mästarlag korade

2020 års upplaga av Veteran-SM är avgjord efter två härligt hektiska Grand Prix-dagar i Fyrishov, Uppsala. Här följerna en summering av prispallarna i respektive veteranklass!

Damer +35
1. Örebro Volley
2. Vallentuna Vets
3. Sollentuna Retro
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrar +35
1. Vingåkers VK
2. Habo Wolley
3. Jönköping Junior Classics
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrar +50
1. Spirit Lørenskog (NOR)
2. Danderyds SK
3. Bromma XO
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran-SM har arrangerats i Uppsala sedan urminnes tider. Sedan 2018 är mästerskapet också en central del av den väldiga och årligen återkommande GP-festen i Fyrishov, där deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner tillsammans visar att volleyboll är en idrott för hela livet. Mycket tack vare volleybollens trotjänare har Grand Prix nu etablerat sig som en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser.

Till 2020 års upplaga var totalt 21 lag anmälda i tre olika tävlingsklasser; D35+, H35+ samt H50+. Det innebär att det var veteranerna som dominerade den gångna helgens GP-fest i Uppsala, då Senior-GP- och UGP-turneringarna var begränsade till åtta respektive tolv lag.t

Vid en snabbtitt på resultatlistan noterat vi bland annat att ”nykomlingarna” Örebro gick hela vägen och vann guld i klassen D35+ och att regerande mästaren Sollentuna Retro fick nöja sig med bronset den här gången. Vi kan också konstatera att Vingåker tog revansch från 2019 års finalförlust mot Habo i klassen H35+. I det inledande gruppspelet blev det visserligen återigen ett svidande nederlag mot de regerande mästarna, men i söndagens finalrepris var det VVK som drog det längsta strået. I klassen H50+ var det exakt samma lag som förra året som ockuperade pallplatserna, med skillnades att ordningen var omvänd. Mästarna Bromma XO föll i år tillbaka till en tredjeplats och ersattes på tronen av inga mindre än norska Spirit Lørenskog, som nu alltså kan titulera sig svenska mästare i veteransammanhang.

Vi tackar samtliga deltagande lag och gratulerar vinnarna till SM-titlarna!


Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2020-01-19

Senast uppdaterad: 2020-01-20

Visa fler nyheter

Sponsorer