Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Engelholm bärgade seriesegern

Regerande svenska mästaren Engelholms VS är ett steg närmare att ta sjätte raka SM-guldet. Den gångna helgen säkrade skåningarna förstaplatsen i Elitseriens grundserie!

Seriesegern fullbordades i kraft av helgens dubbla segrar; först mot RIG Falköping i lördags, sedan mot Lindesberg i söndags. EVS belönas nu med toppseedning och hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet, som avgörs 4 mars - 30 april.

– Det är ett delmål vi har haft, vi ville gärna ha den där hemmaplansfördelen i slutspelet. Jag tror det kommer bli extra viktigt i år eftersom det är många jämna lag i toppen, säger EVS-tränaren Patrick Aparicio till Helsingborgs Dagblad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter matchen.

Det har sagts mååånga tidigare, men det tål att sägas igen; Engelholms VS har fem (!) raka SM-guld och siktar givetvis på att förlänga den sviten ytterligare. Den nu klara grundseriesegern är visserligen bara ett steg på vägen, men den visar samtidigt ganska ogenerat varthän det barkar.

Under januari månads Grand Prix-fest i Uppsala visade dock tabelltvåan Örebro att det går att besegra EVS, som där och då såg mänskliga ut. Örebro vann övertygande i tre raka set och bröt därmed Engelholms enorma titelsvit på fem raka SM- och GP-guld. Även om skåningarna nu lagt beslag på förstaplatsen i grundserien känns det därför långt ifrån säkert att det är just de som får höja SM-bucklan över sina huvuden i slutet av april.

68 slutspelsmatcher livesänds

Elitserienvolleyboll.se och elitserieklubbarna gick nyligen ut med den glada nyheten att upp till 68 (!) slutspelsmatcher sänds här på elitserienvolleyboll.se under mars och april, då elitseriesäsongen når sitt crescendo. Det innebär bland annat att ALLA avgörande matcher under hela slutspelet TV-produceras, dessutom livesänds alla matcher från SM-finalserierna! Produktionsbolaget Sportsground har tagit fram Slutspelspaketet, som ger köparen tillgång till alla sändningar. Läs mer och köp Slutspelspaketet via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Visa det här inlägget på Instagram

🥇TOP OF THE LEAGUE🥇 Vi gratulerar @evselit som i kraft av söndagens 3-0-seger borta mot Lindesberg kan titulera sig grundseriesegrare i Elitserien. Laget säkrar därmed toppseedning och hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet, som avgörs 4 mars - 30 april. . Foto: @fotografrobertboman . #ElitserienVolleyboll #SvenskVolleyboll #Volleyboll #Volleyball #Vball Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett inlägg delat av Svenska Volleybollförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (@svenskvolleyboll) 23 Feb 2020 kl. 8:36 PST

Fler nyheter

Publicerad: 2020-02-24

Senast uppdaterad: 2020-02-24

Visa fler nyheter

Sponsorer