Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Framåtfonden ger Volleybollförbundet nytt projektstöd

Idag meddelade Framåtfonden att de beviljar Volleybollförbundet projektstöd för att sprida en ny form av volleyboll.

Målet är att med en enkel form av volleyboll, som går att spela på alla underlag, främja spontanidrott. Projektet har fått medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond. Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och locka fler till den organiserade idrotten. 

– Stödet från Framåtfonden är avgörande för vår möjlighet att utveckla aktiviteter för nya målgrupper och med hjälp av våra föreningar nå ut med aktiviteterna i hela landet. Genom Framåtfondens stöd har vi som mål att 2500 personer ska få prova på den nya spelformen, säger Martin Kihlström.

Ursprungsplanen var att sjösätta konceptet under våren och sommaren 2020. Rådande samhällssituation har dock ändrat förutsättningarna, och för att kunna göra en framgångsrik lansering har projektstarten skjutits upp. Mer information om projektet och den nya spelformen presenteras vid lansering.

Om framåt för fler i rörelse

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som sedan 2017 drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse.

Genom Framåt för fler i rörelse har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar med målet att inspirera och få fler att röra på sig. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.  

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Framåtfonden våren 2020.  

  • Badmintonförbundet för projektet Badminton hela livet med målet att erbjuda organiserad badmintonträning för fler.   
  • Bågskytteförbundet med projektet Archery Tag där sporten som från början är en individuell tävlingsform, blir en lagidrott.
  • Basketboll- och Ishockeyförbundet ska undersöka vad det är som får barn och unga att tycka det är roligt att idrotta.  
  • Fäktförbundet med projektet Fencing for all som ska introducera fler till fäktning genom fler prova-på tillfällen och utökad utbildning för instruktörer.   
  • Klätterförbundet för projektet Ski Upp! Det hoppas leda till att fler upptäcker sporten skidalpinism där man använder sig av skidor med lös häl så man kan gå uppför och åka utför.   
  • Seglarförbundet vill med projektet Segling hela livet få fler seniorer att testa på segling.   
  • Simförbundet med projektet Beachpolo. Genom fler öppna träningspass och bättre tillgång på materiel för de lokala föreningarna ska fler få upp ögonen för vattenpolo.   
  • Tennisförbundet ska bedriva lägerverksamhet för ungdomar i Norrland genom projektet Kvarterstennis.   
  • Volleybollförbundet för Urban Volley, en ny gren som kan utövas på vilket underlag som helst.   

 Läs mer om Framåt för fler i rörelse https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-06

Senast uppdaterad: 2020-04-06

Visa fler nyheter

Sponsorer