Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Över 200 lag anmälda för seriespel till säsongen 2020/21

Volleyboll-Sverige, här kommer en glädjande nyhet! Intresset för vår idrott ökar i Sverige. Det syns i såväl licensstatistiken som i Riksidrottsförbundets medlemsstatistik. Nu finns ytterligare en sak som understryker det. Antalet lag i seriespel!

Fler och fler söker sig till världens bästa sport, med det följer att viljan och efterfrågan på att tävla växer. Få saker är så roliga som att tillsammans med laget få mäta sina gemensamma krafter med motståndarna på andra sidan nät. För att kunna möta intresset på såväl kort som lång sikt jobbar Svenska Volleybollförbundet för att öka tävlingsutbudet.

Under de senaste månaderna har det på volleyboll.se och i Svenska Volleybollförbundets övriga kanaler berättats om satsningar på fler division 3-serier och basunerats ut budskap om att anmäla lag för seriespel inför kommande säsong. Och vilken respons sedan. När deadline nu passerat kan vi konstatera att medlemsföreningarna anmält över 200 lag inför säsongen 2020/21. Det är en 20-procentig ökning jämfört med säsongen 2019/20, då 168 lag deltog i seriespel. Siffran kan dessutom komma att bli ännu större då några eftersläntrare alltid brukar trilla in.

- Vi ser och är mycket glada över att intresset för volleyboll ökar, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet. Jätteroligt att så många vill in i vårt nationella seriesystem för att möta andra lag. Efterfrågan på att tävla har vuxit successivt de senaste åren och när vi nu gick ut med anmälan inför nästa säsong var föreningarnas gensvar fantastiskt, avslutar Kihlström. 

Satsningen fortsätter – div 3-anmälan öppen

Den kraftiga ökningen beror bland annat på satsningen med att få fler lag att kliva in i seriespel, där målet är att öka antalet division 3-serier, inledningsvis i storstadsregionerna och i förlängningen över hela landet. 19 division 3-lag säsongen 2019/20 ser ut att bli närmare 50 till nästa. Arbetet har bevisligen varit framgångsrikt, men fortsätter i oförminskad skala.

För föreningar med lag som inför nästa säsong vill ta klivet in i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns fortfarande möjlighet att anmäla sig för division 3-spel. Nya föreningar och lag stöttas med tre olika former av rabatterade serieavgifter (ordinarie pris 5500kr/lag):

• Föreningar, nya som befintliga, som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta helt avgiftsfritt förutsatt att minst 70 procent av det nya lagets spelare är under 20 år.
• Nya medlemsföreningar som anmäler ett eller flera lag för seriespel kan göra detta till ett kraftigt reducerat pris om 1500 kr/lag.
• Befintliga medlemsföreningar som anmäler helt nya lag för seriespel kan göra detta till ett reducerat pris om 3000 kr/lag.

Därför ska ditt lag spela seriespel

Att delta i volleybollens seriesystemet är kul och fördelarna är många. Administrationen är nationell och sköts av förbundet, som via Serieportalen tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till sina medlemmar och supportrar. Alla spelare i seriesystemet är dessutom försäkrade om olyckan skulle vara framme.

Spelupplägget är anpassat till nivån. Division 3 spelas som sammandragsserier, med den stora fördelen att det ger mer tid för volleybollmatcher och färre timmar slösade på resande. Ett sammandrag innebär att tre lag samlas under en dag i en och samma hall för att spela mot varandra, vilket alltså ger två fullängdsmatcher per lag. Varje lag spelar omkring tre deltävlingar på hösten och lika många på våren.

Vill du och ditt nystartade lag veta mer om eller anmäla er till seriespelet? Kontakta Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se)!

Svenska Volleybollförbundet jobbar utifrån målet att under andra halvan av maj kunna ta fram serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat, förutsatt att rådande samhällssituation och virusutbrott ger oss de nödvändiga förutsättningarna. Så snart säsongsupplägget är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig för seriespel.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-05-21

Senast uppdaterad: 2020-05-21

Visa fler nyheter

Sponsorer