Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seriespelet i division 1-3 pausas

Volleybollens förbundsserier i division 1-3 pausas med omedelbar verkan och minst fram till den 13 december. Arbetet med att ta fram ett nytt upplägg är initierat sedan tidigare, och intensifieras nu ytterligare.

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att de skärpta råden i regionerna Uppsala och Skåne förlängs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till den 13 december, samt att de skärpta råden som gäller i nästan alla landets regioner successivt kommer förlängas till samma datum.

Beskedet får stor påverkan på idrott i allmänhet och tävlingsverksamhet i synnerhet.

Efter en översyn och konsekvensanalys har Svenska Volleybollförbundet fattat beslut om att:
• Pausa allt seriespel i division 1-3 fram till den 13 december.
• Anpassa seriespelet i division 1-3 då det inte längre finns förutsättningar att genomföra säsongen enligt originalplan.

Förlängning och anpassning

Pausen kan komma att förlängas, då Folkhälsomyndigheten väntas ta fram nationella råd och riktlinjer som ska gälla perioden runt jul, med start omkring den 13 december.

Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning har sedan tidigare initierat ett arbete för att ta fram ett anpassat upplägg för division 1-3, med målet att kunna färdigställa volleybollsäsongen 2020/21. Arbetet intensifieras nu ytterligare för att besked skyndsamt ska kunna ges till berörda.

Tidplan samt information om hur arbetet kommer genomföras kommuniceras vid ett senare tillfälle.

Volleybollförbundets styrelse, kansli och krisgrupp följer utvecklingen noga och står i kontakt med Riksidrottsförbundet och andra specialidrottsförbund. Uppdateringar och åtgärder kan komma med kort varsel och kommuniceras då på volleyboll.se.

Vi ber om samma tålamod och förståelse som visats hittills under pågående pandemi, när vi som rörelse ställs inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom den svenska volleybollhistorien.

Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Sammanställning över hur Svenska Volleybollförbundets verksamhet påverkas i sin helhet av de skärpta råd som gäller i nästan alla regioner i landet. Länk till annan webbplats.

LÄNKAR
SVBF:s löpande uppdateringar om coronautbrottet.
Länk till annan webbplats.
Så påverkas Volleybollförbundets verksamhet att skärpta råd
Länk till annan webbplats.
Beslutade åtgärder
Länk till annan webbplats.
Riksidrottsförbundets coronauppdateringar
Folkhälsomyndighetens hemsida
Länk till annan webbplats.
Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-17

Senast uppdaterad: 2020-11-17

Visa fler nyheter

Sponsorer