Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk systrakamp i Champions League

Haak-systrarna Anna, 24, och Isabelle, 21, stod för första gången på varsin sida nät i en tävlingsmatch under onsdagskvällen. Och det var inte i vilket sammanhang som helst; Champions League, den största av volleybollscener för europeiska klubblag!

Isabelle, nyligen nominerad till Idrottsgalan som Årets kvinnliga idrottare Länk till annan webbplats., gick segrande ur syskonbataljen då hon förde sitt turkiska Vakifbank Istanbul till en säker 3-0-seger (25-18, 25-16, 25-18). Länk till annan webbplats. ”Bella” stod för 18 poäng, flest av alla, och utsågs till matchens lirare.

- Så kul att spela mot min syster! Sedan är jag glad över hur laget presterade; både defensivt, i passningsspelet och i det aggressiva anfallsspelet. Vi hade jättebra energi! säger Isabelle till CEV:s Twitter efter matchen. Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.Anna, som representerar franska toppklubben ASPTT Mulhouse, spelade set två och tre och bidrog med två poäng och starkt försvarsspel.
- Vi gjorde okej ifrån oss, men kunde antagligen ha spelat lite bättre. De (Vakifbank Istanbul) är ett väldigt bra lag, så jag är ändå glad att vi lyckades hålla siffrorna ganska jämna. Superkul att spela mot "Bella", jag hade sett fram emot den här matchen länge. När vi hamnade i framlinje mot varandra ville jag givetvis blocka ner henne, men jag fick aldrig chansen, säger Anna i intervju med CEV:s Twitter. Länk till annan webbplats.

De Engelholms VS-fostrade systrarna befinner sig för närvarande i så kallad ”bubbla” i Plovdiv, Bulgarien, där Champions League-gruppspelet just dragit igång. Vakifbank och Mulhouse spelar i en fyrlagsgrupp där alla lag ska mötas två gånger. Under veckan i Plovdiv spelar lagen sina första matcher mot varandra. 2-4 februari möts lagen sedan igen för att fullborda gruppspelet i Lodz, Polen. Haak-systrarna kommer alltså mötas ytterligare en gång i Champions League.

Under tisdagen inledde Mulhouse och Vakifbank med varsina 3-0-segrar. I dag, torsdag, avslutas den första ”gruppspelsbubblan” med nya matcher, där Anna och Mulhouse ställs mot LSK Commercon Lodz medan Isabelle och Vakifbank utmanar hemmaspelande Maritza Plovdiv.

Highlights från gårdagens match finns tillgängliga här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och är fria att använda. Samtliga Champions League-matcher sänds via www.eurovolley.tv Länk till annan webbplats.!

Spelschema, statistik med mera finns på den officiella turneringssajten. Länk till annan webbplats.


Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Svenska Volleybollförbundet (@svenskvolleyboll) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-26

Senast uppdaterad: 2020-11-26

Visa fler nyheter

Sponsorer