Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nytt serieupplägg processas – pausen förlängs

Här följer en kort uppdatering om det pågående arbetet med att ta fram ett nytt upplägg för förbundsserierna, som pausats till följd av pågående pandemi och de skärpta råd som omöjliggör spel.

Sedan den 17 november är seriespelet i division 1-3 pausat. Länk till annan webbplats. Svenska Volleybollförbundet har tidigare kommunicerat att pausen gäller fram till den 13 december samt att ett nytt upplägg behöver tas fram då det i många fall inte längre finns förutsättningar att genomföra serierna enligt originalplan.

Nu står klart att pausen förlängs och gäller tills annat meddelas. Folkhälsomyndigheten väntas ta fram nationella råd och riktlinjer som ska gälla perioden runt jul och nyår. Oavsett vilka förutsättningar dessa nationella råd ger är det nu beslutat att inga seriematcher i division 1-3 kommer spelas innan nyår.

- Att trycka på pausknappen var ett tråkigt men nödvändigt beslut vi behövde ta för att i förlängningen kunna ge våra seriespelande lag möjlighet att fullfölja säsongen. Vi tittade på olika scenarier innan säsongsstart och fick med anledning av den ökade smittspridningen under hösten ytterligare skäl att se över våra alternativ, så vi har inte startat från noll i det här viktiga arbetet. Målet nu är att skapa ett så bra upplägg som möjligt utifrån rådande förutsättningar, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef, Svenska Volleybollförbundet.

Besked senast 4 december

Frågan om nytt upplägg bereds skyndsamt men noggrant av Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning (TL) för att besked ska kunna ges så rätt, riktigt och snabbt som möjligt till berörda. Med i processen är en referensgrupp bestående av ett tiotal representanter från föreningar och lag som spelar på varierande nivå i seriesystem och i olika delar av landet.

Förhoppningen är att ramarna för ett nytt serieupplägg ska kunna presenteras senast fredagen den 4 december.

Vi ber om samma tålamod och förståelse som visats hittills under pågående pandemi, när vi som rörelse ställs inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom den svenska volleybollhistorien.

Uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se. Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-27

Senast uppdaterad: 2020-11-27

Visa fler nyheter

Sponsorer