Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Trettonhelgen bjuder på första elitseriematcherna 2021

Volleyboll.se levererar införrapport med länkar till livesändningar och livescore inför trettonhelgens elitserieomgång!

Nytt år och nya elitseriematcher, ja veckan bjuder på ett helt gäng drabbningar när elitserien återupptas efter två helgers jul- och nyårsuppehåll. Först tittar vi på de sju matcher som spelas under trettondaghelgen!

På damsidan är det idel klara favoriter när de tre GP-klara lagen Engelholm, Hylte/Halmstad och Sollentuna möter Gislaved, Lindesberg respektive Värnamo. Samtliga möten slutade under hösten med 3-0-segrar för topplagen och inte mycket tyder på att något skulle ändras dessa matcher. Lindesberg hade en mycket tuff höst men kanske är förändringen påväg efter en positiv insats och vunnet set borta mot Sollentuna i sista omgången innan jul. Sollentuna som alltså tar emot Värnamo på själva trettondagen får i motståndarna återse ett välbekant ansikte. Poängliga-trean Ulrika Blomgren är nämligen fostrad i klubben och återser Arena Satelliten efter tre år på volleybollgymnasiet RIG Falköping och nu alltså hemmahörande på vänsterkanten i Värnamo.

 

Toppmöte och revanschmöte

Herrsidan har en på papperet jämnare omgång där en av höstens mest spännande drabbningar repriseras, Vingåker - Lund avgjordes efter fem jämna set och avslutades med 16-14 i avgörande set till då hemmalaget Lunds favör. En match där Lunds poängkung August Borna stod för osannolika 47 pinnar! Vingåker som efter en trevande start avslutade hösten starkt och huserar på en fjärdeplats i den haltande tabellen behöver onekligen få stopp på Borna om matchen ska sluta i sörmlänningarnas favör.

En annan match att se fram emot toppmötet mellan Sollentuna och Örkelljunga. I den avslutande omgången inför uppehållet fick Sollentuna för första gången släppa en poäng till motståndarna när Vingåker var på besök. Men alltjämt står Stockholms-laget högst i tabellen, hela sju poäng före jagande tvåan som är inga mindre än kommande motståndare Örkelljunga. Återstår att se om Örkelljunga kan knappa in avståndet eller om Sollentuna drygar ut sin ledning ytterligare!

 

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

volleytv.se Länk till annan webbplats., Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform för pay-per-view-tittare och prenumeranter. Perfekt i en tid när man inte kan ta plats läktaren!

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto Länk till annan webbplats.!

TRETTONHELGENS MATCHER
Dammatcher
2021-01-05
19:00 Engelholm vs Gislaved
19:00 Lindesberg vs Hylte/Halmstad

2021-01-06
14:30 Sollentuna vs Värnamo

Herrmatcher
2021-01-05
19:00 Habo vs Södertelge
19:00 Floby vs Uppsala

2021-01-06
16.00 Vingåker vs Lund
17:00 Sollentuna vs Örkelljunga

 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-01-05

Senast uppdaterad: 2021-01-05

Visa fler nyheter

Sponsorer