Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Idrottsgalan ikväll: Isabelle Haak nominerad till Årets kvinnliga idrottare

Volleybollstjärnan Isabelle Haak, 21, kan ikväll som en av fyra nominerade, komma att utses till Årets kvinnliga idrottare i Sverige.

– Jättehäftigt, jag blev så glad när jag fick samtalet. Det var inget som jag förväntade mig eftersom det finns så många fantastiska kvinnor inom idrotten. Volleyboll är en liten sport i Sverige så det är fantastiskt roligt för sporten och för mig att få ett kvitto på det jag har gjort, säger Isabelle Haak till Idrottsgalan.

Idrottsgalan 2021 direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20:00. Där och då presenteras vinnarna i var och en av kategorierna. Länk till annan webbplats.

Samtliga nominerade i kategorin Årets kvinnliga idrottare:
- Isabelle Haak – volleyboll
- Sandra Näslund – skicross
- Linn Svahn – längdskidor
- Anna Wijk – innebandy

Nomineringen baseras på prestationer från 1 november 2019 till 31 oktober 2020 - en period under vilken "Bella" sannerligen dominerade såväl i världslaget Vakifbank Spor Kulübü Istanbul som på den internationella volleybollscenen

Europas poängdrottning

Vid Klubblags-VM i Kina (december 2019) blev Isabelle Haak poängdrottning, bronsmedaljör samt utnämnd till turneringens bästa högerspiker. Samtidigt slog hon rekord i antal gjorda poäng av en enskild spelare under ett och samma Klubblags-VM (122 poäng på fem matcher).

Även i Champions League blev hon hela turneringens poängdrottning och ledde sitt lag till semifinal, innan corona satte stopp för fortsatt spel.

Dessutom blev det serieseger i Turkiet.

Hur det känns att bli nominerad? – det svaret finns här:
https://www.instagram.com/p/CKEtHtFAt17/ Länk till annan webbplats.

Volleybollsverige håller tummarna!

Fler nyheter

Publicerad: 2021-01-18

Senast uppdaterad: 2021-01-18

Visa fler nyheter

Sponsorer