Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Intensiv Champions League-vecka för svenska volleybollstjärnor

Alexandra Lazic och Haak-systrarna Anna och Isabelle är redo att på nytt visa upp sig på den största av scener för europeiska volleybollklubbar när Champions League-gruppspelet avgörs kommande dagar!

Pågående pandemi gör att CL-gruppspelet den här säsongen avgörs i så kallade "bubblor" i två omgångar. Fyrlagsgrupperna samlades första gången i november/december 2020, då varje lag avverkade tre av sina totalt sex gruppspelsmatcher. Och nu, 2-4 februari, är det alltså dags att fullborda fasen som ska vaska fram totalt åtta kvartsfinallag!

Svedala- och RIG-fostrade Alexandra Lazic och hennes polska klubblag DevelopRes SkyRes Rzeszów ligger på fjärde och sista plats i grupp A efter att ha fått med sig en poäng från den första bubblan i Florens, Italien. Laget beger sig nu till Schwerin, Tyskland, med siktet inställt på att förbättra tabellplaceringen i kamp med värdstadens Schweriner SC samt de båda italienska storlagen Scandicci och Busto Arsizio.

För Engelholms VS-fostrade systrarna Anna och Isabelle Haak väntar en ny härlig syskonkamp när deras respektive klubblag, ASPTT Mulhouse (FRA) och Vakifbank Istanbul (TUR), samlas i Lodz, Polen, tillsammans med värdstadens LSK Commercon Lodz och Maritza Plovdiv (BUL). "Bella" och hennes Vakifbank, som nått minst semifinal de senaste åtta (!) åren, toppar grupp C på maximala nio poäng efter den första gruppspelsbubblan i Plovdiv och är storfavoriter till att säkra slutspelsavancemang. Anna och Mulhouse står i sin tur på tre poäng med tre matcher spelade och kan, om resultaten studsar rätt i såväl den egna gruppen som i andra, ta sig vidare till slutspel för första gången i klubbens historia. CL-gruppspelet består av totalt fem fyrlagsgrupper, från vilka de fem vinnarna och de tre bästa tvåorna kvalificerar sig för kvartsfinal.

Slutspelslottningen äger rum fredagen den 12 februari. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Lördagen den 1 maj når Champions League-säsongen sitt crescendo, med direkt avgörande finaler där de vinnande dam- och herrlagen belönas med 500 000 euro vardera i prispengar.

Samtliga Champions League-matcher streamas live via eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där det också publiceras highlights.

Vi önskar våra blågula stjärnor lycka till med veckans volleybollbravader!

"Alex" spelschema
2/2, 20:00 vs Schwerin
3/2, 17:00 vs Busto Arsizio
4/2, 17:00 vs Scandicci

Annas spelschema
2/2, 20:30 vs Plovdiv
3/2, 18:00 vs Istanbul
4/2, 20:30 vs Lodz

"Bellas" spelschema
2/2, 18:00 vs Lodz
3/2, 18:00 vs Mulhouse
4/2, 18:00 vs Plovdiv

LÄNKAR
• Officiell turneringssajt - CL dam (spelschema, resultat, stats, foton) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Livestreaming vi eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-01

Senast uppdaterad: 2021-02-01

Visa fler nyheter

Sponsorer