Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollsäsongen 2021/22: Anmäl lag för seriespel!

Anmälan är öppen! Lag som vill spela i Svenska Volleybollförbundets seriesystem under säsongen 2021/22 ska registrera sig för spel senast lördagen den 15 maj.

Till att börja med riktas ett stort tack till alla lag och föreningar för tålamodet, förståelsen och ansvarstagandet som visats hittills under pågående pandemi, när vi som rörelse ställts inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom den svenska volleybollhistorien. Säsongen 2020/21 blev inte den vi hoppades på och tog slut på tok för tidigt i division 1-3, trots anpassningar, uthållighet och gemensamma ansträngningar.

Svenska Volleybollförbundet arbetar målmedvetet för att volleyboll fortsatt ska vara en självklar del av livet för alla utövare, befintliga som nya. Vi blickar nu framåt och ser med tillförsikt fram emot nästa volleybollsäsong, då förutsättningarna för att genomföra seriespel ser ut att kunna bli goda. Planeringen är i full gång med siktet inställt på att första matcherna ska serva igång sista helgen i september.

Med de senaste säsongernas utmaningar och erfarenheter i åtanke jobbar Svenska Volleybollförbundet också parallellt för att hitta nya vägar framåt för att ge spelare och lag möjlighet att tävla organiserat, i ett läge där framtida restriktioner eventuellt begränsar ordinarie seriespel.

Svenska Volleybollförbundet kommer söka återstartsstöd som, om det beviljas, bland annat ska användas för att erbjuda rabatterade serieavgifter inför säsongen 2021/22.

Anmäl lag senast 15 majSerieläggningen fortgår enligt normala rutiner. Det innebär bland annat att föreningar och lag som vanligt ska anmäla sig till nästkommande säsong. Anmälningsslussarna står på vid gavel fram till lördagen den 15 maj och lagen anmäls till den nivå/division som de hade när serierna startade hösten 2020. De lag som önskar spela i en högre eller lägre division anger detta i kommentarsfältet vid anmälan.

Nya föreningar och lag som har för avsikt att kliva in i seriespel är varmt välkomna att anmäla sig till division 3 på samma sätt och med samma deadline.

Föreningarna anmäler sina lag via Profixio Länk till annan webbplats.. Det är enkelt, men för att underlätta ytterligare har vi tagit fram en manual som steg för steg tar anmälaren igenom den korta processen. Manualen finns publicerad på startsidan som föreningen kommer in på när den loggat in i Profixio. Behövs hjälp på traven, eller finns kanske andra tävlingsrelaterade frågor? Kontakta då Tävlingsledningen via tl@volleyboll.se!

Under andra halvan av maj arbetas serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat fram. Så snart det är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig för seriespel.

Nya lag och föreningar välkomnas

Intresset för att spela volleyboll ökar i Sverige och det arbetar Svenska Volleybollförbundet aktivt för att ta vara på. Inför säsongen 2020/21 gjordes en satsning med målet att få in fler i seriespel. Resultatet? Över 200 anmälda lag, vilket innebar en 20-procentig ökning jämfört med föregående år. Inför nästa säsong är förhoppningen att ta nya steg i samma riktning.

Att delta i det nationella seriesystemet är kul och fördelarna är många. Administrationen är nationell och sköts av förbundet, som via Serieportalen och Genius Sports tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till medlemmar, supportrar och lokalpress.

Precis som inför förra säsongen uppmuntras nya lag att anmäla sig för seriespel i Division 3. Med hjälp av Riksidrottsförbundets satsning Projektstöd IF kan Svenska Volleybollförbundet erbjuda kostnadsfritt seriespel för lag där minst 70 procent av spelarna är under 20 år.

Vill du och ditt nystartade lag veta mer om seriespelet? Tveka inte att höra av dig Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se)!

Anmäl lag här! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-04-13

Senast uppdaterad: 2021-04-13

Visa fler nyheter

Sponsorer