Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak turkisk mästare och MVP

Engelholms VS-fostrade Isabelle Haak, 21, och hennes lagkamrater i Vakifbank Istanbul kan titulera sig turkiska mästare i volleyboll!

Det står klart sedan coronadrabbade derbymotståndaren Fenerbahce tvingats lämna walk over till den tredje finalmatchen lagen emellan, som skulle avgjorts under fredagskvällen. Istället hölls en ceremoni med start 14:00 svensk tid där Vakifbank officiellt utsågs till mästare och där Haak utsågs till Most Valuable Player!

Du har just blivit turkisk mästare! Hur känns det?
-  Det känns såklart kul men också lite märkligt i och med att vi blev mästare på detta sätt. Dock tycker jag verkligen att vi förtjänar tituleringen, vi har vunnit alla ligamatcher utom två de senaste två säsongerna och vi har verkligen jobbat hårt. Dessutom ledde vi med 2-0 nu i finalen så det känns ändå rättvist på något sätt. Men tråkigt att vi inte kunde avsluta det som vanligt.

Vad är det som gör att ni nu står här som dubbla mästare, både i cup och slutspel?
- Vi har ett väldigt starkt lag med många erfarna spelare men också en väldigt bred trupp som har gjort att vi har väldigt hög nivå på träningar. Det gör att vi utvecklas hela tiden och ger oss själva utmaningar dagligen. Vi har lyckats utvecklas mycket som lag dessa två åren och blivit väldigt sammansvetsade.

Du har vunnit dina två första stora internationella mästerskapstitlar inom loppet av en månad. Hur rankar du de här framgångarna sett över din redan långa men ännu unga karriär som proffs?
- Jag har ju inte jättemånga titlar, särskilt inga från mina år utomlands, så det känns så kul att äntligen få vinna och vara bäst. I och med att jag gjort det i en av världens bästa klubbar i en av världens bästa ligor så känns det extra viktigt och häftigt. Det rankar jag extremt högt. Det är något jag är stolt över!

Om ett par veckor är det dags för Champions League-final mot italienska Conegliano. Hur laddar du och resten av laget inför det?
- Detta är ju den stora dagen vi alla väntar på och har väntat på länge nu. Något vi drömt om och att det snart är dags är otroligt spännande och jag ser så mycket fram emot det. Conegliano spelar verkligen på en hög nivå och har mycket snabbt spel och många starka spelare. Det kommer bli extrem tufft, vi ska förbereda oss så gott vi kan nu de resterande veckorna. Det känns skönt att koncentrera sig på den matchen nu och endast ha det i fokus. Vi får bara en chans så det gäller att komma redo.

”Bellas” äldre syster Anna blev så sent som förra helgen fransk ligamästare med ASPTT Mulhouse Volley Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-04-16

Senast uppdaterad: 2021-04-16

Visa fler nyheter

Sponsorer