Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak är årets raket i media – och ikväll börjar Champions League

Isabelle Haak har det senaste året omnämnts i svensk media osannolika 762 procent mer än året före. Det gör henne till årets mediaraket bland idrottare. Och ikväll börjar Champions League. För "Bella", alltså. Syster Anna är redan igång.

En spännande Champions League-säsong ligger framför. Inte minst för systrarna Isabelle och Anna Haak som har lottats i samma grupp för andra året i rad. Annas ASPTT Mulhouse vann premiären under tisdagskvällen (mer om det längre ner), medan ”Bella” premiärspelar ikväll, onsdag.

Då får den svenska världsstjärnan nya omnämningar i svensk media, vilket hon numera är tämligen van vid. Isabelle Haak har nämnts i 4 508 artiklar det senaste året. Det gäller artiklar i både tryckt media och på webben. Det är en ökning med 762 procent jämfört med året innan – mer än någon annan svensk idrottare.

Det är Idrottens Affärer som presenterar undersökningen som baseras på tidsperioden 1 oktober 2020 till 30 september 2021.

Även den här gången toppar fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic listan vilket är den tionde förstaplaceringen sedan 2010. Zlatan har 25 146 omnämningar, tätt följd av sin förbundskapten Janne Andersson.

Totalt på listan ligger ”Bella” på 66:e plats efter att ha åkt hiss upp från 265:e plats året före. Maken till avancemang är sällsynt.

Ikväll börjar Champions League-säsongen för den svenska volleybollstjärnan. Hennes lag Vakifbank Sportklubb från Istanbul, Turkiet, tar emot Vero Volley Monza från Italien.

– Nu börjar det intensiva schemat och det här blir en riktig stormatch. På förhand är Monza den allra tuffaste motståndaren i vår grupp. De har så många bra spelare att byta in, säger Isabelle.

Redan igår startade CEV Champions League Volley 2022, som tävlingen formellt heter. Och den började bra med svenska ögon. Det franska laget ASPTT Mulhouse, med Isabelles storasyster Anna Haak i laget, vann en Champion League-premiär för första gången i klubbens historia.

Det blev 3-1 (23-25, 25-14, 25-14, 25-19) hemma mot LP Salo från Finland. Anna spelade från start och gjorde 10 poäng i matchen, varav 9 i anfall och 1 block.

Resultatet för Mulhouse är extra intressant för Vakifbank med tanke på att de båda lagen har hamnat i samma grupp – för andra året i rad.

– Det var helt otroligt att det skulle bli så igen. Men den här gången är det bättre för nu får vi besöka varandras städer, säger ”Bella”.

På grund av pandemins reserestriktioner spelades förra årets Champions League som sammandrag då grupperna samlades på en plats, vilket gjorde att systrarna Haak träffades i Polen och Bulgarien. Nu får de träffas i sina respektive hemmamiljöer.

– Jag är väldigt tacksam att det blir så. Nu kan mamma komma och titta och så blir hela familjen samlad. Jag ser verkligen fram emot det, säger Isabelle.

---

Champions League-matchen Vakifbank Istanbul vs Vero Volley Monza börjar klockan 17.00 svensk tid och streamas på EuroVolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Abonnemang krävs.

Highlights från ASPTT Mulhousse vs LP Salo finns på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Artikeln med listan över Sveriges mest mediabevakade idrottspersoner finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

---

Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-24

Senast uppdaterad: 2021-11-24

Visa fler nyheter

Sponsorer