Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Covid: Rekordmånga 41 matcher blev inställda i helgen

Pandemin håller fortfarande sitt grepp över volleybollen. I helgen blev 41 matcher inställda, varav tre i elitserien. Men ljusningen kommer, av allt att döma. Här är läget just nu – med senaste nytt för elitserien.

Våren 2020 stängdes all verksamhet ner från 15 mars och resten av säsongen.
Men det var ett centralt beslut, och det var praktiskt likadant i all idrott.

Nu är det föreningarna själva som bedömer läget när omikron-buggen drabbar sina lag.
41 inställda matcher samma helg har aldrig hänt förut i svensk volleyboll.

– Åtminstone inte sedan pesten på 1700-talet eller när det nu var, säger den ärrade tävlingsledaren Paul Engström som har bråda dagar.

Det finns trots allt ljus i tunneln. I elitserien ställdes tre matcher in, vilket i det fallet är betydligt mindre än de senaste veckorna.

Många lag försöker nu spelas sig ifatt, vilket gör den här veckan speciell för herrarna i Uppsala. Efter sex veckors upphåll är det dags för den berömda ketchupeffekten: plöstligt kommer allt på en gång. Nu väntar tre matcher på fem dagar. Efter bortaförlusten mot Vingåker nu i helgen blir det nu två hemmamatcher – mot Sollentuna på onsdagskvällen och Falkenberg på lördag – innan laget reser till Floby på söndag.

Uppsala är också det lag som har spelat minst antal matcher hittills i elitserien: 12. Flest matcher har damerna i Linköping och Lund spelat: 16.

Men omikrons påverkan definitivt inte över än. Två matcher på torsdag är nu inställda och involverar Värnamo, Habo och RIG Falköping.

-----

Här är de senaste ändringarna i elitserien:

Herrar: Matchen Habo ­– RIG Falköping nu på torsdag 3 februari är uppskjuten på grund av covid. Nytt speldatum är oklart.

Damer: Matchen Värnamo – RIG Falköping nu på torsdag 3 februari är uppskjuten på grund av covid. Nytt speldatum är oklart.

Damer: Uppskjutna IKSU Umeå – Sollentuna har fått ny speltid. Lagen möts i Umeå nu på söndag 6 februari 10:30 på förmiddagen.


Elitseriens spelschema finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Senaste covidnytt i snowvolley

På temat inställt har nu Italiens europatourtävling i snowvolley tagits bort från schemat med hänsyn till smittspridningen i regionen. Tävlingen skulle ha spelats i Tarvisio 4-6 mars. Två tourstopp i Turkiet och ett i Ukraina återstår.

----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-01

Senast uppdaterad: 2022-02-01

Visa fler nyheter

Sponsorer