Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix ställs in, trots allt

Det blir inget Grand Prix i volleyboll 2022. Tävlingen ställs in, efter möte med de inblandade klubbarna och påföljande styrelsebeslut. Nästa GP planeras nu till januari 2023.

Grand Prix 2022 skulle ursprungligen ha spelats i Uppsala 22-23 januari. På grund av restriktionerna kring pandemin ställdes hela evenemanget in med förhoppningen att ändå kunna genomföra GP för de fyra plus fyra elitlagen.

Förslaget att spela GP-semifinalerna som en del av elitserien och GP-finalerna ett separat datum gillades inte av klubbarna. Fem av de sju inblandade föreningarna röstade emot den lösningen.

– Majoriteten av GP-lagen tyckte osäkerheten blev för stor med det upplägget och att dessutom lägga in extramatcher under kvartsfinalerna. Vi har lyssnat på klubbarna och tänkt om, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

SM-titeln blir därför den enda inhemska titeln att tävla om den här säsongen, och SM kommer därmed att ligga till grund för eventuellt Europaspel till hösten.

– Restriktionerna försvinner nu i veckan, men vi brottas fortfarande med många matchflyttar. Vi förlänger grundserien med en vecka, men slutspelet planeras enligt originalplanen, säger Kihlström.

Nästa Grand Prix spelas i januari 2023.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-08

Senast uppdaterad: 2022-02-08

Visa fler nyheter

Sponsorer