Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Falkenberg spelar (inte) semifinal mot Vingåker

En späckad elitseriehelg väntar – utan matchflyttar. Bland annat kommer Vingåker till Falkenberg för att spela en match som hade kunnat vara en semifinal. Och som fortfarande kan bli det.

Med Grand Prix 2022 nedlagt och begravet kommer Vingåkers besök i Falkenberg inte innebära GP-semifinal utan precis som det tidigare var planerat enbart gälla elitserien.

– Det förändrar ingenting. Vi är sugna på att spela. Vi går in i det här oavsett om matchen gäller elitserien eller GP. Det var jämnt när vi mötte dem senast och jag räknar med att det blir jämnt nu igen, säger Falkenbergs tränare Ismo Peltoarvo.

Matchen är av den digniteten att om man följer nuvarande elitserietabell skulle det här mötet ändå kunna vara en tänkbar SM-semifinal framåt vårkanten. De här två lagen ligger nämligen tvåa och trea.

– De är ett spelande lag. Roliga att möta. De har olika looks, man vet inte vad som väntar. Dardan (Lushtaku) till exempel kan vara anfallare men kan också vara passare. Och Wilhelm Nilsson är ett frågetecken om han spelar eller inte. Han är ju licensierad för Vingåker men har inte spelat någon match än. Det kan bli speciellt att möta brorsan på andra sidan nät, säger Peltoarvo och syftar till sin egen center Teodor Nilsson.

Men resan hit har varit krokig för Falkenberg, liksom för så många andra lag.

– Det har varit lite hattigt ett tag med att få någon match inställd, sedan spela igen och sen få en inställd match igen. Ibland har vi varit väldigt få spelare på träning. Vi gick också in i karantän ett tag. Vi är inte i form, men ser fram emot att möta Vingåker, säger Peltoarvo.

Falkenberg–Vingåker är en av inte mindre än 20 matcher i elitserien det här veckoslutet. Samtliga 22 dam- och herrlag är i farten.

På damsidan spelar Värnamo och IKSU Umeå med kniven mot strupen, åtminstone i det fall de har slutspelsambitioner. På herrsidan är Uppsala och Örkelljunga i liknande lägen.

För första gången på länge ser det också ut att bli en elitseriehelg utan några matchflyttar. Efter att restriktionerna lättat ska det nu till mycket för att ännu fler matcher ska skjutas på framtiden.

-----

Elitserien i helgenHerrar

Lördag 12 februari
15:00 Falkenberg – Vingåker
15:00 Örkelljunga – Södertelge
16:30 Hylte Halmstad – Sollentuna
17:00 Lund – Uppsala
17:00 RIG Falköping – Floby

Söndag 13 februari
15:00 Floby – Södertelge
15:00 Lund – Falkenberg
16:30 RIG Falköping – Sollentuna
16:30 Hylte Halmstad – Örkelljunga
17:00 Habo – Vingåker

Damer

Fredag 11 februari
19:00 Linköping – Värnamo

Lördag 12 februari
14:00 Hylte Halmstad – Sollentuna
14:30 Lund – IKSU Umeå
14:30 RIG Falköping – Gislaved
15:00 Engelholm – Örebro

Söndag 13 februari
13:00 Linköping – IKSU Umeå
14:00 RIG Falköping – Sollentuna
14:00 Gislaved – Örebro
14:00 Hylte Halmstad – Engelholm
15:00 Värnamo – Lindesberg

-----

VolleyTV streamar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema, resultat, tabell och statistik finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-11

Senast uppdaterad: 2022-02-11

Visa fler nyheter

Sponsorer